Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В управлението има известна доза полифония. Това призна вицепремиерът Томислав Дончев пред бТВ. Той коментира скорошното посещение на Волен Сидеров в Крим.

"Г-н Сидеров може да ходи, където пожелае, той няма запрещение или някакви ограничения, свързани с придвижването. Приемам въпроса, ако го беше командировал министър-председателят, а това, очевидно, е невъзможно, защото г-н Сидеров не е на служба в Министерски съвет. Ако ме питате дали има известна доза полифония в управлението, безспорно има – различни партии, различни виждания и това не е нищо необичайно, когато говорим за коалиционно управление", коментира Дончев.

Според него има разлика в подкрепата на "Атака" към БСП преди и сега към ГЕРБ, защото "има разлика дали се подкрепя тихомълком и дали подкрепата е явна, на база подписано коалиционно споразумение". Той отново посочи, че подобна управленска конструкция не е лесна и в нея се правят компромиси.

Дончев призна, че в някои от партиите има "проруска доза симпатия".

"Иначе не е редно да има война между институциите. Напрежение е редно да има – различните институции са кроени така, че взаимно да се балансират и удържат, т.е. напрежение е редно да има. Война между институциите не може и не трябва да има", каза Дончев.

За пореден път той заяви, че стабилността е много ценен капитал - и политически, и икономически, и обществен.

"Тя се удържа трудно", предупреди Дончев.

И допълни, че това става с компромиси.

Коментари

Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

какъв

наглец с благ глас се оказа Дончев. Сякаш ние не знаем, че Сидеров не е командирован от правителството и съвсем не сме чули, че е коалиционен партньор на ГЕРБ, а даже не знаем че заминаването му е срещнало одобрение от Борисов. Бавно, но сигурно Дончев все по трудно влиза в ролята на умерения, разумен и диалогичен.
 's picture

Petyo9

Излагаш се,

Дончев! Закъсня с еманципацията (от Борисов) и сега вече си политически труп. Краят на ГЕРБ ще отбележи и краят на твоята политическа кариера. А ми се виждаше свестен.
ognian  deyanov's picture
ognian deyanov
ognian.dey

Каквато коалицията...

Каквато коалицията, такова и ще е доверието към България от ЕС. Дончев кой ще ни има доверие, когато съюзник му е агент на Кремъл- Путин.

Така е - важното е да вървят далаверите,

които ги върти тоя крадльо с купената ВТУ-шка диплома, а кой ще ги крепи - дали Сидеров, дали Кънев - е напълно без значение.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.