Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През 2018 година Безсмъртният полк отново ще премине по улиците на България. Това съобщиха от фондацията "Безсмъртен полк". Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

"В полка рамо до рамо крачат наследниците на Героите – българи и руснаци, дейци от Съпротивата в България, СССР, Европа и света, които дадоха своя принос в десетилетната борба за разгрома на фашизма и националсоциализма през 20-ти век.

Фондация "Безсмъртният полк" кани всички българи, които пазят спомена за своите роднини - жертви и участници в борбата срещу фашизма и национал-социализма, да се присъединят към шествията на Безсмъртния полк в България.

До този момент координаторите на Безсмъртния полк организират шествия в 49 града - Благоевград, Ботевград, Бургас, Бяла, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Димитровград, Добрич, Дупница, Кърджали, Кюстендил, Несебър, Павликени, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Поморие, Разград, Русе, Самоков, Сандански, Свиленград, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Хисаря, Шумен, Ямбол, Банско, Велинград, Карнобат, Ковачевци,  Лом, Монтана, Севлиево, Тетевен, Казанлък, Чирпан, Шивачево, Бяла Слатина, Елин Пелин.

Очакваме включването и на още български градове (желаещите да бъдат координатори може да се свържат с нас на посочените телефони и e-mail).

В организирането на Безсмъртния полк тази година се включиха традиционно Фондация "Безсмъртният полк",  Координационен съвет на руските съотечественици в България, Федерация "Съюз на съотечествениците", Български антифашистки съюз, Съюз на ветераните от войните на България, Национално движение "Русофили", Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Фондация "Устойчиво развитие за България", Сдружение "Александър Невски", Съюз на българските журналисти, Форум "България-Русия", Национално сдружение" заедно с Русия", Движение "Че Гевара" - България.

Благодарности и към всички други организации и граждани, които и тази година ни подкрепиха в нелеката задача за осъществяване на нашия „Безсмъртен полк“.

В оставащите дни до марша на Безсмъртния полк се надяваме, че под неговите знамена ще се съберат още повече родственици на дейците от борбата и Съпротивата срещу фашизма и националсоциализма, които да понесат – гордо и достойно – фотографиите на Героите!

Програмата на Бесмъртния полк за град София на 9 май 2018 година е следната: 

- 09:00 ч. - пред Паметника на незнайния воин в София - военен ритуал по издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя

- 09:15 ч. - 09:50 ч. - шествие на участниците в „Безсмъртният полк” до Паметника на Съветската армия. 

За вземане на участие в събитието са изпратени покани до Президентството на Република България, до Министерския съвет на Република България, до Народното събрание на Република България, до посолствата на страните победителки във Втората световна война."

Ключови думи

Коментари

Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

Как е възможно подобна новина да се

съобщава без коментар? Това не никакво анти-фашистко или анти-нацистко събитие, ами си е чиста проба руска пропаганда. Шоу, измислено в Русия за притопляне на националния дух. Там, в Путлеристан, има цяла армия от фейк ветерани с купени медали, които участват в него за препотвърждаване на героичния дух и жертвената природа на "великия руски народ". Няма да се учудя, ако тук този цирк се организира в чест на идването на Решетников, който, разпределя хонорарите за националните предатели.
Vladimir Radoslavov's picture
Vladimir Radoslavov
VladimirRadoslavov

а защо беше допуснат " луков марш "

тогава не беше ли срамно и омерзително шествието
 's picture

Rhapsody of fire

Очаквам като истински борци

Очаквам като истински борци срещу национал-социализма, да изгорят чучелата на Сидеров, Каракачанов, Симеонов, Доган, Корнелия, Качински, Орбан, Льо Пен, Путин, Ердоган, Ким Чен Ун, Лукашенко, и т.н.
Vladimir Radoslavov's picture
Vladimir Radoslavov
VladimirRadoslavov

Да се изгорят всички кото не са

либерално демократични, толерантни, с евроатлантическа ориентация и евроскептиците ... Бравос обатно в средновековието под знамето на толерантността в името на "бъдещето" и една по добра Евроопа

Червената зараза

отново пълзи по българската земя! Щом ще веем снимката на Сталин- избил милиони... Да развеем и снимката на Хитлер- той е избил по-малко!

Типичен пример какво е "дясното" у нас -

неонацита-оправданианци на Хитлер, чиято смелост се изчерпва с мазането на свастики и псувни по чуждите дувари и форумите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.