Още при подписването на коалиционното споразумение всички са били наясно, че всяка партия ще има свое мнение по определени въпроси. Така за пореден път лидерът на "Атака" обясни пред БНТ сблъсъка си с официалната позиция на България и ЕС - този път по въпроса с окупацията на Крим.

Националистът бе преди дни на полуострова, където призна Крим като част от Руската федерация и увери местните, че е убедил Борисов да не гони руски дипломати.

Премиерът е одобрил пътуването, заяви Сидеров.

"Формално не съм длъжен, но коректно го предупредих. Той каза "еми да, "Атака" си има тази политика, това си е ваша инициатива"."

Според него няма нищо ново и нищо изненадващо в пътуването и изявленията му на полуострова.

"Няма нищо страшно и опасно, да не се плашим с това колко са страшни националистите, колко е опасно да има патриоти във властта. Разбира се, ДПС е нормално да го повтарят това", отбеляза Сидеров."Нещата са стабилни в управляващата коалиция. Това е най-важното и ние сме се съгласили и и приели едно нещо, че ще правим нужното. Нищо страшно не се очертава - някой да изважда България, да я разклаща, да я разцепва."

На въпроса кой е поел разноските за пътуването му, той заяви, че част от тях са поети от местните, а другата - лично от атакистите.

"Там има огромни икономически възможности", вметна Сидеров.

Националистът отбеляза още, че Русия е заявила "номинация" за нови технологии във въоръжаването.

"Влиза света в нова фаза - вече излизаме от първенството на САЩ във военно отношение и светът става, като че ли, многоцентров."

И предрече съвсем скоро "една промяна в отношенията".

"И тогава този, който е подал ръка първи... говорим за изгода, чисто прагматична изгода за България."

И заяви, че не трябва да приемаме "официалното говорене" на европейските лидери като "заклинание някакво" - това било "политкоректното, нужното". И увери, че в това, което прави, някой ден съвсем скоро ще го последват и други политици. Въпрос на време е да паднат санкциите, подчерта той.