Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Щетите от летните наводнения възлизат на 495 милиона евро, обяви в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът в оставка Даниела Бобева.

Става въпрос за бедствията във Варна, Добрич и Велико Търново. Потопът в Мизия не е отразен в доклада за щетите, одобрен на последното заседание на кабинета, защото той се случи два дни по-късно.

На основание тези щети за близо половин милион евро са изготвени апликационните форми, които министърът на регионалното развитие Даниела Терзиева ще изпрати днес в Европейската комисия. България се надява да получи помощ от т.нар. фонд "Солидарност" на ЕС, който отпуска финансови средства за справяне с бедствия, но само ако щетите са оценени за над 232 милиона евро. 

В документа било описано искане не само за финансова помощ, но и за техническа и помощ за превенция.

Не е задължително обаче Комисията да изплати цялата искана сума. Каква ще е тя остава нейна преценка.

Бобева съобщи още, че с приемането на постановлението на Министерския съвет (по време на предишния служебен кабинет, б.а), с което държавните дружества се задължават да държат не повече от 25% от средствата си в една банка, от КТБ са били изтеглени над 500 милиона лева. Бобева обаче не каза в какъв период е станало това. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.