Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Демонстрантите в Армения искат коренна промяна на политическата система в страната и не се задоволяват с оставката на премиера Серж Саркисян, предаде Ройтерс.

Протестите продължиха и днес. Те започнаха близо две седмици. жителите на Армения се вдигнаха срещу шуробаджанащината и корупцията в страната.

Опозиционният водач Никол Пашинян, който е фаворит за следващ премиер, настоява управляващата партия да "капитулира". Очаква се парламентът в Ереван да избере следващия ръководител на правителството на 1 май.

Междувременно Русия, останала досега настрана от кризата, започва да се очертава като посредник, предаде АФП.

Вчера Пашинян заяви на митинг, че тя няма да се меси в арменската криза. Той получил уверенията за това в руското посолство в Ереван, където бил приет.

Днес вицепремиерът Армен Геворкян пристигна в Москва за "работни консултации" и се очаква тази вечер да се върне в страната.

На посещение там е и външният министър Едуард Налбандян, придружаван от парламентарна делегация. Според ТАСС се очакват негласни преговори и срещи на високо равнище във връзка със ситуацията в Армения.

Самият Никол Пашинян изтъкна, че е готов да стане премиер на страната, отбелязва ройтерс. Ако го изберат, той иска да реформира избирателната система, за да бъде гарнирана нейната прозрачност. Това трябва да стане преди парламентарните избори.

Президентът Армен Саркисян заяви днес, че в историята на Армения е отворена нова страница. Той призова депутатите да помонат за преобразяването на държавата, като същевременно спазват настоящата конституция.

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Ха-ха,

Ха-ха, Русия с нейните съвременни "цар и боляри", ще посредничи при недоволството от арменските "цар и боляри".

Без подкрепа от Русия

шансовете на Армения да оцелее между Турция и Азърбайджан са около нулата. Ама лошо няма, щом арменците ги кефи майдана, да скачат. Ясно е какво ги чака - в пъти по-голяма корупция, обедняване, приватизация и мутризация. Живеем го, дето се казва.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.