Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руският химик Владимир Угльов - един от създателите на нервнопаралитичното вещество новичок, е бил блъснат от кола.

Това съобщава журналистката Наталия Геворкян от интернет изданието The Bell.

"Получих писмо от жената на химика Владимир Угльов, един от създателите на новичок, който даде интервю първо на мен и Света Рейтер, а след това на много други. Тя пише, че днес го е блъснала кола и той е в болница", гласи съобщение на Геворкян.

Днес журналистката уточнява, че е успяла да говори с Угльов:

"Той говори спокойно и разумно. Чувства се прилично."

Геворкян не споменава къде точно се е случило произшествието с учения. В сайта на The Bell се твърди, че инцидентът станал вчера в черноморския пристанищен град Анапа. Угльов пресичал на пешеходна пътека до дома, в който живее. Той твърди, че забелязал кола, която не намалила скоростта. Ученият побягнал и почти стигнал тротоара, когато автомобилът го настигнал. За да не попадне под колелата, Угльов се хвърлил върху капака на колата и с главата си счупил предното ѝ стъкло. Диагнозата на лекарите била нараняване на главата и силни хематоми по десните ръка и крак.

Установен бил и виновникът - 70-годишен жител на Анапа. Той обяснил, че се замислил и не забелязал пешеходеца. Човекът дори предложил парична компенсация на Угльов.

И ученият заявил пред медиите, че счита инцидента за случайност. Той не предявил никакви претенции към шофьора.

Западът предполага, че Русия е отровила с новичок живеещия във Великобритания бивш агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Поради това от западните страни бяха изгонени общо близо 150 руски дипломати, много от които работеха под прикритие като разузнавачи. Москва отговори с реципрочни мерки.

Владимир Угльов е сред създателите на новичок още по времето на СССР. Той работел тогава по програмата "Фолиант".

Преди две седмици ученият се обяви в подкрепа на позицията на Лондон. В интервю за в. "Файненшъл таймс" той заяви, че е категорично убеден, че Сергей и Юлия са отровени точно с веществото, което той е разработил през 1975 г.

Коментари

Санкции

Хубавото на реципрочните санкции от страна на Русия е, че така санкциите от Запада имат двойно по-голяма сила.
 's picture

д-р Петрoff

Какво нещо е случайността!

Журналиста го застигна случайността на петия етаж. Този - в Анапа. Ако проучат разсеяния шофьор, какво ли ще излезе? В Русия е така. Ще унищожи създателите, но не и Новичока.

Както в темата за човека преди седмица,

който се беше самоубил и няква пребоядисана червена гад веднага взе да му рови костите и да спекулира за Путин, тук същото. Самият Угльов отрича спекулациите, но троляка разписва фейкове и теории на конспирацията с пълна сила. Действително, българското "дясно" е пълно със суеверия, а вместо Ванга си има Путин Всемогущий.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.