"Славия" е на финал за Купата на България, след като детронира "Ботев" (Пловдив) на първия полуфинален реванш на ст. "Васил Левски" - 1:0. "Белите" загубиха срещата под тепетата с 1:2 и голът на чужд терен ги праща напред.

Най-старият столичен клуб ще научи своя съперник утре, когато играят "Левски" и ЦСКА-София (2:0 в първия двубой).

Ивайло Димитров осигури класиране на своите с точно изпълнение на наказателен удар в 66-ата минута. Дузпата бе отсъдена за нарушение срещу Димитров.

В 86-ата минута обаче се стигна до аналогична ситуация пред вратата на "Славия" - Стефан Велков изрита Жоао Пауло, но сигнал от съдията Станислав Ставров не последва.

Малко преди това гол на Стивън Петков не бе зачетен заради засада, каквато нямаше.

В края на срещата "канарчетата" наобиколиха рефера Станислав Ставров и остро му поискаха сметка. Това се случи и след последния му сигнал, когато арбитърът трябваше да бъде пазен от полиция от напора на целия тим на пловдивчани, треньори, фотографи от Пловдив и т.н. и т.н.

По-рано Ставров прати на трибуните треньора на "Ботев" Николай Киров. След срещата Киров съзря умисъл от съдийската комисия на БФС със самото назначение на Станислав Ставров.

Мачът бе тактическа битка, в която "белите" се оказаха победители. В интерес на истината те играха по-добре, особено през второто полувреме, когато направиха и пропуски. Дочакаха момента си и сега празнуват. 

"Ботев" игра слабо и освен на съдията, може да се сърди и на бледото си представяне.

Тимът на "Славия" не е бил на финал от 2011 г., когато загуби от ЦСКА с 0:1.