Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новите леки автомобили, произведени в ЕС през 2021 година, трябва да изпускат не повече от 95 грама въглероден двуокис на километър според правила, които Европейският парламент одобри във вторник в Страсбург.

Лимитът е усреднен, което означава, че колите, които го надвишават, трябва да бъдат компенсирани с такива, които са под него.

Новата цел за емисиите е с 27 на сто по-ниска от приетата за 2015 година – 130 грама на километър. Тя ще позволи изпусканият в ЕС въглероден двуокис да намалее с 50 милиона тона годишно, съобщи парламентът. 

Правилата позволяват производителите да отчитат автомобил с емисии до 50 грама на километър като 2 автомобила през 2020 година, като 1,67 през 2021, като 1,33 през 2022 и като 1 през 2023 година.

Те ще влязат в сила след като ги утвърди Съветът на министрите. 

Ключови думи

Коментари

ShadowCode

Супер, Голям купон :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.