Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Не бях наивен, а ядосан, когато влязох в политиката. Ако не ме бяха изгонили от МВР, още щях да си марширувам по плаца." Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за Dir.bg, видеото от което сайтът пуска утре, 24 април. Най-важният му урок от опита му дотук в политиката вече 17 години е да си мериш приказките.

"След пет години ще си управлявам партията, ако сме живи и здрави, но само Господ разполага", казва Борисов.

Във видеоинтервюто премиерът разказва за наученото от Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски, за отношението му към президента на Русия Владимир Путин, за връзката му с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Борисов отговаря и на слуховете, които се разпространяват за него. Във фокуса на разговора е и управлението на страната, както и това дали следващият път Борисов ще се кандидатира за президент.

Министър-председателят отрече да има претенции към поста президент. Планът му е да си изкара мандата.

"Да си изкарам мандата. Ако питате директно, президентската институция никога не ме е интересувала", каза премиерът. Министър-председателят поясни, че с коалиционните партньори - Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, има прекрасен диалог.

Запитан дали са изпушили лулата на мира с президента Румен Радев, Борисов заяви, че на заседанието на КСНС е казал на президента очи в очи каквото има.

"Аз съм казал на КСНС това, което имаше да казвам в очите, че се чувствам обиден и в същото време уважавам институцията."

Премиерът определи разигралото се около сделката с ЧЕЗ като един голям балон. Според него БСП хейтят всичко, което правят управляващите, но това си е "тяхна работа".

По случая "Скрипал" стана ясно, че никой не е имал нищо против българската позиция. "За радост вече съм си извоювал позиция с мен да разговарят, а не да ме осъждат", каза Борисов. Той подчерта, че приоритетите му във външната политика винаги са били ЕС и НАТО, държи канала на комуникация с Реджеп Тайип Ердоган, а с президента на Русия е в много добър работен, изпълнен с доверие контакт.

"Той знае, че, първо, гледам България, второ - ЕС, и тогава всичко, което можем да направим с Русия, го правим", каза Борисов.

Той коментира още случая с кмета на "Младост", какво му е отношението към парите, какво е научил от Тодор Живков и царя, съветва ли го някой при вземането на трудните решения.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.