ЦСКА-София не успя да победи "Берое" в мач от 31-ия кръг на Първа лига - 1:1 в Стара Загора. И вече изостава на 10 точки от лидера "Лудогорец", който по-рано днес победи "Ботев" (Пловдив) с 4:2 като гост.

Беройци пък имат вече само точка аванс пред "Левски" в битката за третото място. "Сините" спечелиха с 2:0 срещу "Верея" пред празните трибуни на ст. "Георги Аспарухов".

Най-интересният мач бе в Стара Загора. "Берое" в предишния кръг бе разбит с 0:7 от "Лудогорец", но днес показа друго лице - обичайното си.

Домакините понесоха удар - на разгрявката се контузи Мартин Камбуров. Гостите пък излязоха в титулярния състав със 17-годишния Валентин Антов, който действаше в средата на терена и се справи отлично.

Фернандо Каранга направи пропуск в началото. "Берое" отвърна със ситуация на Педро Еуженио. 

В 55-ата минута Станислав Манолев с хубав удар отблизо откри резултата след вратарска намеса. "Зелено-белите" успяха да изравнят бързо след дузпа за нарушение на Александър Барт срещу Борислав Цонев. Еуженио бе точен при наказателния удар в 63-тата.

Голът окрили домакините и те тръгнаха за пълен обрат. Имаше още няколко възможности и пред двете врати, но нов гол не падна.

В 71-ата минута треньорът Стамен Белчев замени Фернандо Каранга, който не остана доволен от това решение.

Личеше, че ЦСКА-София мисли доста повече за реванша за Купата в сряда срещу "Левски". "Сините" имат аванс от 2:0 в първата среща.

Преди това "Лудогорец" не се затрудни особено в "Коматево" (4:2), независимо че губеше в резултата с гола на Кампос в 4-ата. Последваха бързи голове на Вандерсон и Клаудиу Кешеру, а в края на полувремето младокът Милко Георгиев заби първия си гол за "Ботев".

Игор Пластун и Якуб Швиерчок вкараха третото и четвъртото попадение за "орлите".

Лишеният от публика заради инцидента на дербито миналата сряда "Левски" пък прекъсна серията си от шест поредни мача без победа в Първа лига - 2:0 срещу "Верея" с голове на Ейолфсон в 41-ата и Роман Прохазка в 57-ата.