Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият вицепремиер, министър на труда и социалната политика, на външните работи и европейски депутат Ивайло Калфин е сред последните двама кандидати за директор на ОЛАФ, Европейската служба за борба с измамите.

Това потвърди самият той пред Клуб Z, като заяви, че все още има шансове да заеме водещия пост в дирекцията, следяща за престъпления и манипулации с европейските средства.

На 16 април Съветът на ОЛАФ изслуша четирима кандидати, отсети от стотици, подали документи. Това бяха френският адвокат Франсоа Кругер, директорът от СЗО Андреас Млитцке, финландският политик Виле Итела, и Калфин. След кратки презентации и над час интервю най-високо одобрение са получили Калфин и Итела. Сега предстои финално съревнование между двамата, след което Съветът ще даде своя глас за единия, а финалното решение ще вземе Еврокомисията.

Опонентът на Калфин - Виле Итела, има със солидна професионална биография. Влиза в политиката като депутат през 1995 г. Между 2000-2003 г. е вътрешен министър на страната, а през 2001-2004 г. - лидер на консерваторите от Националната коалиционна партия, една от четирите най-големи политически сили във Финландия. От 2004 до 2012 г. е евродепутат, а от тогава насам работи в Европейската сметна палата.

"Хубаво е да не ни виждат само като крадци. Искаме да покажем едно друго лице на България", заяви Калфин пред Клуб Z.

Калфин е бивш депутат и евродепутат. Започва политическата си кариера в БСП, но служи като вицепремиер и социален министър във втория кабинет на Бойко Борисов от 2014 г., след като неуспешно кандидатства за втори мандат като евродепутат от листата на АБВ.

Коментари

 's picture

д-р Петрoff

Калфин не беше ли солташак на Гоце?

А Гоце не беше ли онзи президент, чиито спонсори преследваше ОЛАФ? Ще вкарват вълка да пази парите на данъкоплатците европейски от спонсорите на българските президенти.

Лудост!

Е червен покровител на крадци.... да оглави ОЛАФ! Все едно Лавров шеф на ООН!

Един от сигурно двамата или трима

читави български политици на прехода. С европейско присъствие заради качествата си, а не заради изкрадени гласове и контрабългарски сговори с разни чужди служби. И, разбира се, троляка се е наредил да го попържа.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.