Говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова коментира във Фейсбук ударите на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия. Ето какво написа тя:

"Отначало върху сирийския народ изпробваха "арабската пролет", после ИДИЛ, сега американските умни ракети. По столицата на суверенна държава, години наред опитваща се да оцелее в условия на терористична агресия, е нанесен удар. Зад всичко това стоят тези, които претендират за морално лидерство в този свят и изтъкват своята изключителност.

Трябва да си наистина много изключителен, че в момент, когато Сирия има шанс за мирно бъдеще, да обстрелваш нейната столица.

И още. Белият дом заяви, че убедеността в химическата атака в Дамаск  се основава на "средствата за масова информация, съобщенията за симптоми, видео и фото, а също и на заслужаваща доверие информация". След това изявление американските и другите западни средства за масова информация трябва да разберат своята отговорност за случващото се. Преди 15 години Белият дом използваше епруветки и държавния си секретар, сега вместо епруветки Вашингтон използва средставата за масова информация."