Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Юлия Скрипал заявява, че не иска да се възползва от предложените й услуги на руското посолство в Лондон се казва в разпространено заявление от нейно име чрез британската полиция , цитирано от Ройтерс.

В него се допълва, че състоянието на баща й остава сериозно, както и че тя все още страда от последиците от използваното срещу тях нервнопаралитично вещество. Както е известно Юлия беше изписана в понеделник от болницата в Солсбъри и според британски медии е прехвърлена в лечебница във военоморка база с цел сигурност.

"Имам достъп до семейството и приятелите си и бях уведомена за своите конкретни лица за свръзка в руското посолство, които учтиво ми предложиха да ми помогнат по всеки възможен за тях начин", посочва Юлия Скрипал. "Към момента не искам да се възползвам от техните услуги, но ако размисля, знам как да се свържа с тях."

Преди това руското посолство в Лондон беше заявило, че не му предоставят консулски достъп до 33-годишната Юлия Скрипал.

Тя заяви, че не е достатъчно укрепнала здравословно, за да даде интервю за медиите, и допълни, че представените от братовчедка й пред руските медии изказвания не са нито нейни, нито на баща й.

"Благодаря на братовчедка си Виктория за загрижеността й за нас, но моля да не ме посещава, нито да опитва да ме търси за момента", се казва в изявлението. 

След нападението от 4 март Юлия и Сергей Скрипал бяха в критично състояние в продължение на седмици, но впоследствие започнаха да се подобряват здравословно.

Великобритания обвини Русия, че стои зад нападението с нервнопаралитичното вещество. Западни правителства, включително американското, изгониха над 150 руски дипломати. Русия отхвърли всякакво участие в отравянето и отговори реципрочно на експулсиранията на дипломати. 

Експерти прочистиха мястото около пейката, на която бяха намерени припаднали Юлия и Сергей Скрипал.

Руското посолство в Лондон се съмнява, че разпространеното снощи от Скотланд ярд изявление от името на Юлия Скрипал действително е било написано от рускинята. Това се казва в съобщение на страницата в интернет на дипломатическата мисия, цитирано от ТАСС.

"Както преди, искаме да бъде удостоверено, че изявлението действително е на Юлия. Съмненията за това са големи", заяви посолството.

То допълва, че е видно, че текстът е съставен по начин да подкрепя официалните изявления на британските власти и едновременно да изключи всякаква възможност за контакт на Юлия Скрипал с външния свят - "с консули, журналисти и роднини", пише БТА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.