Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Юлия Скрипал, дъщерята на руския шпионин Сергей Скрипал, е изписана от болницата, предаде тв Скай нюз.

Източници на Скай нюз твърдят, че Юлия е била пусната от лечебницата още вчера, но досега този факт не е потвърден официално. Би Би Си също пусна по-късно съобщение, че Скрипал е била изписана от болницата в Солсбъри още вчера и отведена на секретно и сигурно място.

Очаква се днес да има комюнике от болницата.

Руското посолство в Лондон пък поиска британските власти незабавно да покажат доказателства, че нещата около Юлия Скрипал се случват по нейна воля, предаде ТАСС.

"Поздравяваме Юлия за оздравяването й. Въпреки всичко са ни нужни незабавни доказателства, че това, което се прави с нея, се става по нейна воля", се казва в изявлението.

Тя бе отровена на 4 март с нервнопаралитичното вещество новичок, изобретено по времето на СССР. Покушението срещу Сергей и Юлия предизвика най-голямата дипломатическа криза след Втората световна война. Лондон обвини Москва за отравянето. 29 държави изгониха над 150 руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания. Москва категорично отрича да има каквото и да било общо с атаката срещу Скрипал. Русия изгони реципрочно западни дипломати.

33-годишната Скрипал прекара 5 седмици на легло. Тя бе намерена в безсъзнание на пейка в Солсбъри. Предполага се, че отровното вещество е било под формата на гел и е намазано на входната врата на жилището на семейство Скрипал.

След няколко седмици в критично състояние и кома Сергей и Юлия изведнъж се почувстваха много добре и станаха контактни. 

Един от водещите съветски учени, разработили плана за нервнопаралитичното вещество новичок, се обяви в подкрепа на позицията на Лондон, пише "Файненшъл таймс".

Владимир Угльов, който е работил по програмата "Фолиант" през 70-те и 90-те години на миналия век, заяви, че е категорично убеден, че Сергей и Юлия са били отровени точно с веществото, което той е разработил през 1975 година.

"Нямам никакво съмнение, че е бил употребен именно А-234", написа ученият в писмо до "Файненшъл таймс" от дома си на брега на Черно море.

И добавя:

"Като гражданин на Русия аз не съм съгласен с великодържавния шовинизъм, раздухван от кремълско-лубянските крадци и убийци, и следователно напълно разбирам и подкрепям политиката на британското правителство по случая "Скрипал".

Той обяснява, че като професионален химик прекрасно разбира, че няма да получим доказателства за "вината на кремълско-лубянските убийци" нито от британските служби, нито от специалистите на Организацията за защита от химическо оръжие.

По простата причина, че А-234 не оставя никакви следи, твърди Угльов.

Коментари

Какви неща стават на Великден!

Някакви имена, които никой не знае биват "отровени", след което "лежат в болница" в течение на "седмици" и изведнъж "оцеляват" и "получават нови паспорти". И ей така, без никой да е видял "жертви", улики и доказателства, вече знаем, че е извършено "престъпление", имаме и присъда, и дори изпълнение. Хем без следствие, без съд и без възможност на обвиняемия да се защити. Браво! Ей така се прави.
Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

Така е. Справедливостта и закона не са тъждествени.

За щастие все още има места, на които справедливостта е от значение. А Путлеристан е от онези места, в които и двете нямат никаква тежест. Единствено отделни личности там могат да има будна съвест - като въпросния химик Угльов, който рискува много, правейки това изявление.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.