Снощи "Манчестър Сити" понесе една от най-тежките си загуби от много време насам - 0:3 от "Ливърпул" в първи четвъртфинал на Шампионската лига. За този мач ще се говори поне до следващия идната седмица.

Преди погрома на терена "небесносините" имаха и друго неприятно изживяване - в клубния си автобус на път за стадион "Анфийлд". И днес това също е основна тема в цял свят. Както вече ви информирахме возилото бе атакувано с камъни, бутилки, кенове и пиротехнически средства.

И остана в Ливърпул след срещата, тъй като има счупени стъкла, а "Сити" се прибра с друг автобус. "Червените" се извиниха и заявиха, че ще поемат разходите за поправка. Това обаче няма да им спести глоба от УЕФА. 

Днес стана ясно, че прокуратурата в Ливърпул започва разследване на случая. Ако бъдат устатновени лицата, хвърляли предмети, те може да отнесат присъди за хулиганство.

Излизат интересни подробности. Местните власти са били наясно, че феновете на "Ливърпул" ще устроят засада не само пред "Анфийлд", а също така из целия град. Това е причината маршрутът на автобуса на гостите да бъде обявен в последния момент (от гледна точка на трафика, тъй като е съпровождан от патрулки).

Полицията успява да се разбере със "Сити" тимът да тръгне от хотел "Титаник" (днес разбираемо вървят черни шеги по медии и социални мрежи) по-рано. И променя маршрута (по сценарий), като "гражданите" минават по доста заобиколен път.

Въпреки това край "Анфийлд" изборът не е голям и за няколко минути возилото е подложено на истинска канонада, а на шофьора се налага да кара в димна завеса заради факлите. Има кордони с полиция, но те няма как да предотвратят хвърлянето на камъни и бутилки.

Появиха се интересни видеа.

На влизане в съблекалните някои футболисти изглеждат доста уплашени, а треньорът Пеп Гуардиола е бесен. Едно от публикуваните видеа е заснето от неговия мобилен телефон.

"Много благодаря, че ни опазихте", няколко пъти саркастично казва той на испански на униформените пред арената.

Сега топката е в полето на манчестърската полиция, тъй като се предполага, че феновете на "Сити" ще потърсят отмъщение идния вторник.