Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не ни интересува какво говорят за нас,  дали ни наричат коалиция БОСТАН, дали ни викат "Горчиво" или пък коалиция КТБ...  Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан на консултациите при президента, визирайки подхвърлянията на БСП. Червените депутати упражняваха остроумието си, когато ГЕРБ и ДПС заедно  се готвеха да отгласуват актуализация на бюджета. ГЕРБ се обиди от тези определения и се отказа от гласуването. Местан поясни, че думата "бостан" е турцизъм в българския език, но е влязла във фолклора. 

Има една песен - за двама млади, дето били на Кольо Рашков бостана, препоръчвам ви да я чуете, остро подхвърли той. И добави, че тя е доста показателна.

Клуб Z се извинява за текста на произведението, което е еталон на така наречения "вулгарен фолклор" . Публикуваме го, за да стане ясно политическото послание на Местан:

 

За първи път та срещнах, ши знайш 

на Кольо Рашков у бустаня ши знайш
и ти се пльосна с гъз до мене ши знайш 
и рече ай да съ и**ме.

Пр.1 Не съм умряла ши знайш 
За твойта краставичка крива, ши знайш
Е*и си майката кирлива ши знайш,
от днес не си ми веч съпруг

Вторият припев е аналогичен, но вече е обръщение в обратна посока- от страна на лирическия герой към героинята:

Пр.2 Не съм умрял, ши знайш, 
за твойта слива миризлива, ша знайш.
Е*и си майката кирлива, ши знайш,
от днес не си ми веч жена...

Интересно е как политическите партньори на ДПС - досегашни и бъдещи, ще си изтълкуват текста на песента.

Ключови думи

Коментари

пипилота

Прекрасна творба - напълно в синхрон с днешната политическа ситуация. Героите са в същата ситуация само бостана не е на Кольо Рашков , а на Ахмед Доган.

Затова ли сте се събрали там, да съ и**те ли, ве, в парламента! Марш от там!!!

Ние им плащаме заплатите, за да се е*ат. Платени к*рви!

ББС България без спонсор

А Дудука ще прави коалиция ПЪПЕШ-БКП/БСП, ДПС, България ближе цървули (ББЦ).

DogWoman

Какъв великолепен текст! Какъв полет на народния гений! Лирическият герой - и в двете си, до висока степен аморфни! - полови превъплащения, демонстрира стремеж към независимост, скъсване със старото и съвременен поглед към кохабитацията като заместник на обсолентната схизма на класическия брак. И прочие глупости. Лютви къде ли е чул тази песничка?

Не мога да схвана,това цигански мръсен фолклор ли е? Местан много се изложи..правеше се на интелигент, но от кожата си къде да излезеш?..

Фуше

Потресен съм от конкретиката на българския "вулгарен фолклор" ... не, просто на бостана, а на Бостана на КОЛьО РАШКОВ !!!

Аз мисля,че "Всички са маскари",както беше казал Бай Ганьо!Дори не ми се четат техните глупости.Срам и резил докараха ни до просешка тояга!Бог да пази България!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.