Цели седем медала (два златни) спечелиха гимнастичките ни - индивидуално и отборно, в последния ден на турнира от Световната купа в столичната зала “Арена Армеец”.

Българските момичета донесоха страхотни емоции на публиката с прекрасни съчетания и почти без грешки. И получиха много аплодисменти.

След като вчера триумфира безапелационно в многобоя, днес ансамбълът грабна още едно злато - с пет обръча в надпреварата на отделните уреди. Нашият тим бе в състав Симона Дянкова, Лаура Тратс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева.

Среброто е за Япония, а трети са италианките.

Нашите бяха коноровани с оценка от 20.850 точки (12.300 за трудност).

На финала на три топки и две въжета българският ансамбъл спечели бронзов медал. Първото място тук е за азиатките, следвани от Италия. Така възпитаничките на Весела Димитрова приключиха с две титли и трето място.

Голямо състезание записа Картин Тасева, която грабна цели четири медала от финалите на отделните уреди. Тасева спечели титлата на бухалки, стана втора на обръч и лента и трета на топка. Другата ни състезателка Боряна Калейн заслужи бронз на обръч и се класира пета на топка. 

Общият баланс за България от надпреварата е 8 медала - три златни, два сребърни и три бронзови.