Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Посланикът на САЩ Ерик Рубин потвърждава подкрепата на американското правителство за американските компании, инвестиращи в България, съобщиха от посолството на САЩ в София.

"Силно подкрепяме инвестициите на САЩ в България и американските компании, които работят тук", е казал Рубин, цитиран от интервюто му по БНТ.

Посланик Рубин отбелязва, че американското посолство в София не участва в преговори за частни договори между правителството и стопанските субекти. Преговорите по частни договори не са "нещо, в което правителството на САЩ ще играе роля". 

Посланикът посочва, че посолството на САЩ насърчава и подкрепя американските инвестиции в България, включително в енергийния сектор. Той заявява, че "AES Марица Изток 1 и ContourGlobul Марица Изток 3 са пример за истински успешни американски инвестиции в България".

Както е известно, започнала е процедура за прекратяване на дългосрочните 15-годишни договори на американските централи в "Марица Изток", като българските власти и компаниите трябва да договорят размера на обезщетението, което ще бъде изплатено от българска страна.

Ерик Рубин посочва многобройните възможности за заетост, създадени за българи от американските топлоелектрически централи в района на Стара Загора. Освен това и двете електроцентрали закупуват гориво, доставено от територията на България, което създава още повече възможности за работни места и подпомага местната икономика.

"Американските инвестиции в топлоелектрическите централи Марица Изток 1 и Марица Изток 3 създадоха хиляди добри работни места, решиха проблема с енергийния дефицит в България и направиха много за местните общности. Тези централи използват български енергийни ресурси, генерират електроенергия на местно ниво, която е много важна от гледна точка на енергийната сигурност на България", отбелязва посланик Рубин.

"Всички български енергийни проекти, включително проектът АЕЦ Белене, трябва да вземат предвид бъдещия енергиен пазар в България, енергийните източници и енергийната независимост", добавя той.

Коментари

У нас няма американски компании, които "инвестират".

У нас има няколко офшорни франчайза, които бяха употребени за покриване на далаверите по приватизацията, като за ползването на фасадите им се плаща, както се плаща и на няколко други "европейски" концесионера с неразваляеми договори. Отделно имаше българо-американски инвестиционен фонд, американска държавна корпорация, на която седерастията хариза сериозен дял от приватизируеми предприятия, които брадърушките взеха на безценица, продадоха на огромна далавера без да вложат грам работа и сега с тях финансират джендърски програми като "Америка за(д) България". А че освен тия врътки Щатите се месят е ясно на всеки - например Щатите развалиха сделката за Южен Поток заради американски интереси в Украйна.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.