"Лудогорец" уволни Стойчо Стоев и изненаданите са малцинство. В България в момента, в който един отбор забуксува, треньорът бива освободен. Независимо какви обещания са давани преди това. Отделен е въпросът дали изобщо може да се говори за буксуване на шампиона. Какво толкова се е случило? Тимът тръгна колебливо в едно първенство, в което може да стане шампион дори на "куц крак". И направи 0:0 с "Партизан" - независимо от незавидното си състояние, "гробарите" от Белград са име във футбола.

От което личи, че взетото решение е плод най-вече на емоции. Паническо и прибързано решение. 

"Причината за треньорската смяна е незадоволителното представяне на отбора в последните мачове и необходимостта от презареждане на тима в ключов момент", се казва в официалното съобщение.

След това Кирил Домусчиев каза същото пред спортни медии. Ключовата дума е "презареждане". 

Точно преди година босът смени Ивайло Петев със Стоев и тогава отборът буквално се изстреля напред в Европа. Ясно е, че сега бизнесменът цели същия ход. Ако "зелените" преодолят "Партизан", смяната ще се изплати - поне на първо време. Всички ще забравим в миг за спокойния, уравновесен и позитивен Стойчо Стоев и ще почнем да славим Георги Дерменджиев. 

Наследникът на Стоев е в "Лудогорец" отпреди него. Говори се, че всъщност той бил мозъкът зад успешния засега "проект "Лудогорец". Той правел тактиката и подготовката, а другите обирали славата. Сега ще разберем дали наистина е така. От друга страна обаче има треньори, които през цялата кариера си остават помощници и маршалският жезъл просто им натежава. Независимо от капацитета и знанията им.

Ами ако промяната не даде резултат? Какво ще се случи при отпадане от "гробарите"? Няма нужда от гадаене - ще бъде назначен друг старши треньор, а Дерменджиев ще се върне на поста си на помощник. И така до безкрайност. "В "Лудогорец" няма нищо временно", казва Домусчиев пред "Спортал". Явно с изключение само на треньорите.

А в момента той тръгва по стъпки на Гриша Ганчев и Тодор Батков. Първият няколко пъти зарежда, презарежда, че и обезврежда "Литекс" в подобни ситуации. То не бяха уволнения на треньори, свиване на бюджети, закани за смяна на името...

Вторият изгони Станимир Стоилов и Наско Сираков една година, след като изведоха "Левски" до четвъртфинал за Купата на УЕФА и до Шампионската лига. Заради един слаб сезон. Времето показа, че и двамата не са постъпили правилно.

Поне досега Домусчиев е различният футболен президент. С нещата, които прави в Разград и предвид парите и усилията в проекта си, нямаше нужда от подобни прибързани решения. Но времето ще си каже и за неговите ходове. При това много скоро. Дали е презареждане или обезвреждане на собствен арсенал.