Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вчерашният митинг в Кемерово, свикан заради смъртоносния пожар в търговския център, е бил планирана акция, целяща да дискредитира властта и най-вече губернатора Аман Тулеев.

Това заяви вицегубернаторът на областта Владимир Чернов, цитиран от Интерфакс.

64-ма души, от които 41 деца, са официално жертвите на пожара в търговския център "Зимна вишна", избухнал на 25 март. Местни активисти обаче твърдят, че властите занижават броя на загиналите, които може да са стотици.

Вчера хиляди жители на Кемерово излязоха на спонтанен митинг пред сградата на областната управа, докато там се провеждаше заседание, ръководено от президента Владимир Путин.

В протеста участвали много "подгрети" младежи, смята Чернов.

"До мен имаше няколко момчета, които се държаха абсолютно неадекватно, понякога даже не разбираха какво викат, за какво вдигат ръце. И когато питаха кой има пострадали роднини, ръце вдигаха едва ли не 500 души. Това вече трябва нещо да говори", каза зам.-губернаторът.

Според него Тулеев постъпил съвсем правилно, като не дошъл на митинга вчера след трагедията.

Само 20-30 на сто от хората били отишли там да изразят съчувствие.

Участниците в протеста вчера поискаха оставка на кемеровския кмет Иля Середюк и на губернатора Аман Тулеев.

Зам.-министърът на извънредните ситуации Владлен Аксьонов съобщи днес пред журналисти, че безследно изчезнали няма. Открити са останките на 64-ма души Досега са идентифицирани 27.

Днес жителите на Кемерово се прощават с част от загиналите в търговския център. 13 души ще бъдат погребани днес на 4 гробища в града.

Коментари

Същото слушаме и у нас, нищо

Същото слушаме и у нас, нищо ново под слънцето! Всеки протест срещу мафията в България се описва като платен, въведоха се термини като "соросоиди", "зелен октопод" и т.н. Помня, как Цветелин Йончев имаше данни, че протестите против назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС, са платени и организирани, само дето не спомена, че това е направено от "мощни сили" във Великобритания и САЩ", но и без това приликите между нашата върхушка от така наречени "системни партии" и режима в Русия стават все по-очевАдни!
 's picture

russian_boy

Нагли до безобразие

Изходите са били блокирани, системите за противопожарна сигнализация били развалени, разрешителните ги взели с подкупи - цялата система на този губернатор е проядена отвътре, а изкарва обикновенните страдащи хора провокатори.

От какво е пожара?

Днес слушах версията на независими руски източници. При подобни мероприятия, между играещите деца се навъртали малолетни банди предизвикващи паника и крадящи вещи? Няколко пъти са запалвали нещо за паника и така са действали. Този път е станал пожар, като предизвикалото го момче било на 12 години.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.