От МВР отрекоха пред Клуб Z да са чували за европейска заповед за арест на банкера Цветан Василев - слухове, които вървят от понеделник, но от вчера стават все по-активни.

"Дори и да е по линия на международното правно сътрудничество (където си общуват директно правосъдните органи на партньорски държави, а не полицейските, б.а.), щяхме да знаем. Нямаме информация за подобно нещо", казаха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Буквално с часове слуховете, че бившият собственик на КТБ най-после е привлечен като обвиняем, стават все по-активни. 

Според "Стандарт" прокуратурата е издала европейска заповед за арест на банкера с дата 28 юли 2014 г. Вестникът цитира свои източници.

Вчера същото написа австрийският в. "Дер Щандарт", който често дава трибуна на Василев. Според медията обвинението ще е за злоупотреби и предвижда до 20 г. затвор.

Досега Василев не беше участник де юре в мегаделото за КТБ, което е срещу подуправителя и шеф на "Банков надзор" на БНБ Цветан Гунев за престъпления по служба. Към него са и 3-те служителки на КТБ, които са обвинени, че са присвоили 206 млн. лв., а шефът на УС на затворената банка е помагач.