Българският футболен треньор Ивайло Петев си навлече големи неприятности в Кипър, където за около три месеца беше треньор на столичния "Омония".

На официалния си сайт днес един от най-големите клубове на Острова на Афродита заявява, че Петев е уволнен - договорът му е прекратен от името на "Омония". Нещо повече - "бяло-зелените" пишат в съобщението, че срещу българина ще бъдат предприети "законови действия заради клеветнически твърдения, публикувани в български уебсайт".

Възможно е да се стигне до искове на отделни членове на "Омония" срещу Петев.

А бурята не е от днес, разрази се още преди дни, като във въпросното интервю за наша медия специалистът намекна, че може да си тръгне сам.

Защо се стигна дотук?

Отстраняването и евентуалната съдебна сага са следствие на странни събития в "Омония" от няколко седмици. Ивайло Петев стартира отлично в Никозия - с 8 победи в 10 мача и изпълни поставената цел да класира тима за шампионските плейофи.

Последва обаче поражение от "Аполон" и отпадане за Купата на Кипър, което доведе катаклизми. Петев отстрани трима португалци, но те бяха върнати от ръководството на клуба против волята му. Той подозира въпросните трима футболисти за "черно тото" и сега те искат да го съдят. Поискали са и защита от синдиката на футболистите в страната, откъдето им е обещана правна защита.

Междувременно - случайно или не, в "Омония" настъпи финансова криза, клубът започна да бави заплати и премии и да съкращава харчове за елементарни потребности. Което доведе до напускането на Алекси Желязков, помощник на Петев. А 5-те поредни загуби в първенството само допълниха мрачната картина.

Вчера старши треньорът е имал среща с президента на "Омония", на която е занесъл видеозаписи с доказателства за симулативната игра на въпросните играчи. Визитата на Петев при боса трябваше да поуспокои обстановката, но се стигна до точно обратното.

Според тв канала АНТ 1 полицията в Никозия издирва Петев, за да го разпита за отправените обвинения за "черно тото".