Да, ако Кларис Старлинг го имаше, последните минути на "Мълчанието на агнетата" нямаше да са толкова напрегнати. С него тя щеше да открие бързо-бързо Джейм Гъм и да го гръмне с 38-калибровия си револвер в тъмницата на мазето на ужасите. В по-ново време с него може да разберете кой от съседите ви краде парно, а се води, че си е изключил радиаторите.

Това е ултракейсът FLIR One за iPhone 5 и 5S, с който не само може да се вижда в тъмното, но и да се виждат термалните излъчвания на сгради и различни предмети. Той е произведен от компанията за инфрачервени камери FLIR.

На гърба си кейсът има разположени една до друга две камери. Едната е инфрачервена, а другата - VGA. Втората добавя яснота към топлинните изображения. Нещо, което липсва при повечето стандартни уреди за нощно виждане. Джаджата има масивна 1400-милиамперчасова батерия, но тя е само за собствени нужди, от нея смартфонът не може да тегли ток. Но за сметка на това не му се изпива кръвчицата на батерийката, когато заработи техниката.

Джаджата използва безплатно приложение, с което информацията се вижда на дисплея на смартфона. Към него има и опции за различни филтри и други екстри.

Приложенията на FLIR One са почти необятни - от откриването на дупки в канализацията или изолацията на жилището, през игра на криеница в тъмното, до това да "съблечеш" спътничките в метрото, като им видиш формите под тънките дрехи.

Джаджата струва $ 350, доставките започват през август. Айфонът не е включен.