Доброволци, ангажирани в събирането на подписи за националната гражданска инициатива „Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ“ на БСП, са били нападнати в София. От това се оплакаха официално от партията на Корнелия Нинова.

Единият инцидент е станал в четвъртък около 16.40 часа на пункта за събиране на подписи пред метростанция „Западен парк“.

"Били са унищожени нагледните материали и е направен опит да бъде скъсана и самата подписка. Нападателият е упражнил вербална и физическа агресия спрямо доброволците Екатерина Д. и Божидар Г. Само бързата намеса на граждани, които са повикали полиция, е предотвратила саморазправата с доброволците и унищожаването на подписката", твърдят от БСП. 

Сигнал за случая е подаден в 9-о РПУ.

Според социалистите случаят от четвъртък не е единичен - предния ден подобна сцена се е разиграла на пункта за събиране на подписи срещу сделката с ЧЕЗ пред метростанция „Люлин“. 

"БСП осъжда подобна агресия, която цели да се осуети провеждането на една гражданска инициатива. Това е недопустимо и партията категорично ще се противопостави  на посегателствата върху доброволците. Призоваваме МВР да влезе във функциите си и да осигури спокойното провеждане на подписката", пише още в съобщението от БСП.