Най-малко 19 суши са убити и над 126 ранени при израелски ракетен удар срещу училището "Абу Хусеин" в Газа, предаде Си Ен Ен.

Училището се намира в лагер за бежанци на ООН. Обстрелът е бил точно в момент когато е била сутрешната молитва и затова има толкова много жертви. В него са се били подслонили и много цивилни палестинци, останали без покрив.

Лекари се борят за живота на ранен палестинец. Липсата на ток и вода обаче изключително затруднява работата на спешните екипи.

През последните 24 часа са били убити други 46 палестинци. Общият брой на загиналите вече достига близо 1300 души. Повече от 7000 са ранените, между които и много деца. Освен това Газа е на прага на хуманитарна криза. Единствената електроцентрала беше взривена, а доставките на вода са оскъдни. Над 3600 души са останали без подслон след като израелската армия е разрушила техните домове. Убитите еврейски бойци са 53-ма.

На този фон двете воюващи страни остават непримирими. Вождовете на терористичната организация Хамас обявиха, че няма да се съгласят на примирие докато Израел не извади армията си от територията на Ивицата Газа. А Тел Авив заяви, че няма да прекрати сухоземната офанзива докато и последният тунел на терористите не бъде унищожен.

Хората загиват, защото Хамас не се съгласява на примирие, посочи говорител на военното министерство на Израел пред Си Ен Ен. Ние няколко пъти изразихме готовност да спрем огъня, но терористите нито един път не одобриха каквото и да е мирно предложение, допълни той.

Разрушени са десетки джамии в Газа.