Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Водещият на "Още от деня" по БНТ Емил Кошлуков изчете декларация в защита на журналиста Горан Благоев. Вчера Благоев стана обект на недоспутими нападки от страна на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Благоев и Сидеров бяха един след друг гости на Кошлуков, като темата бе скандалът с визитата на руския патриарх Кирил.

Декларацията е от името на журналистическите дружества в БНТ. В нея се казва, че Сидеров е нападнал Благоев с обидни квалификации, като повод за атаката е било аргументирано мнение за изявленията на руския патриарх. 

"Поведението на Сидеров е неприемлива, агресивна провокация към свободата на словото и правото на журналистическо мнение. Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в националната обществена телевизия".

Това се казва още в декларацията. Ръководството на БНТ изтъква, че стои зад екипа на предаването "Вяра и общество", чиито водещ е Благоев.

Видеото от прочетената от Кошлуков декларация може да се види тук.

Коментари

sokrat sokraj's picture
sokrat sokraj
sokrat41

Сидеров е всеизвестен; само

Сидеров е всеизвестен; само глупак може първо да го покани за участие, а после да се оплаква от резултатите на това негово участие. А що се отнася до така наричаната свобода на словото, тя важи абсолютно еднакво за всички. Не може по никакъв начин журналистиката да се третира като някакъв едва ли не резерват на свободата на словото. Нещо повече – Благоев е ЩАТЕН журналист в БНТ и не може за работа, срещу която получава заплата, да си приказва каквото нему се харесва и каквото той смята за правилно. Предаването му е НЕхристиянско и вредоносно за общественото възпитание.

Нямаш идея какво е журналист!

А когато говорим за свобода на словото, имаме пред вид свобода на истината. В дадения случай Сидеров по никакъв начин не защитава истината. Свободата ба словото в никакъв случай не позволява да ръсиш лъжи под път и над път.
ognian  deyanov's picture
ognian deyanov
ognian.dey

Не е Християнско....

Не е Християнско врекъл се в Бог да не е смирен.Това за съжаление демонстрира Патриарх Кирил.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.