Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посети бедстващата след обилните дъждове в следствие от което преля река Тимок община Брегово, Видинско, за да достави минерална вода на хората, да обяви дарителска кампания, както и че държава няма.

"Тук сме в Брегово, най-напред да помогнем на хората, да знаят, че не са изоставени. Доставихме минерална вода, ще дарим пари на пострадалите семейства. След това, заедно с кмета и общинските съветници, ще разговаряме как да помогнем да се реши проблемът с наводненията дългосрочно, защото това не се случва за първи път. Ще настояваме и в парламента, и пред правителството държавата да си поеме ролята, а не да прехвърля всичко на кметовете, които нямат средства да поддържат речните корита и язовирите", заяви Нинова, цитирана от партийния пресцентър.

Тя припомни, че преди три години левицата е предлагала единен държавен орган да поеме управлението и контрола.

"Не ни чуха. Тази инфраструктура е стратегическа за националната сигурност и сигурността на населението. Както в енергийната система, така и тук, ролята на държавата е ключова. Изтеглянето на държавата от важни за сигурността сектори, което направиха правителствата на Борисов, е голяма грешка", посочи соцлидерката.

Тя поясни, че последното такова е решението за частната охранителна дейност. Както е известно, управляващите приеха изменения в закона за частната охранителна дейност, с които дадоха на гардовете полицески функции, а на общините вмениха да сключват договори с частните фирми. Срещу измененията синхронно и с едни и същи мотиви се обявиха главният прокурор Сотир Цацаров и президентът Румен Радев. Първият ги даде на Конституционния съд, а вторият им наложи вето.

"Колко аргументи им дадохме в парламента да не го правят - пак не чуха. Но най-силният аргумент е животът тук по селата в Северозапада. Почти няма необирана къща. Беднотия е. И ти да караш тези хора да си плащат за частна охрана е тежка абдикация на държавата от основните й функции. Ето затова не изпълниха предизборното си обещание във всяко село да има полицай - за да си плащат хората. Рушат държавността и е време да спрат с тази арогантност и самодостатъчност и да си отворят очите и ушите за разума и за аргументите на опозицията, а и не само на нея", каза още лидерът на опозицията.

Коментари

Снимката е трепач!

Курни с антуража с ботуши преминават през една локва! Велико постижение! Върнаха ме 40 г назад!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.