Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Всичко ще стане ясно." Това каза пловдивският лекар Иван Димитров, убил рецидивист, на излизане днес от ареста в Пловдив. Както Клуб Z писа, мярката му за неотклонение бе променена в "подписка" още от наблюдаващия прокурор, без да се стигне до произнасяне на съда.

На въпрос дали наистина е наблюдавал крадеца половин час и не е потърсил полицията, както обявиха по-рано от прокуратурата, той отговори:

„Истината ще излезе. Аз не съм престъпник, аз съм лекар”, каза обвиняемият.

Според прокуратурата лекарят е дебнал рома рецидивист Жоро Джевизов-Плъха в продължение на половин час, преди да отиде в гаража, който той опитвал да обере, и да стреля по него, а след това се опитал да прикрие следите от извършеното престъпление.

Д-р Иван Димитров каза пред Нова тв, че ще излезе и официално ще каже всичко. Той добави, че сърдечно благодари на всички хора, които са го подкрепили.

„Не пожелавам на никого това, което се случи. Аз не се чувствам престъпник. Над шест пъти са ме крали. Съжалявам за това, което се случи. Моят живот не е това. Аз не съм убиец”, подчерта лекарят.

Д-р Димитров твърди, че крадецът е замахнал два пъти с нож и показа рана по краката си (видео може да гледате тук)

„Не беше предвидено да стрелям с пистолет”, обясни той и добави: „Всички страдаме от това, че имаме неуредици, които лека-полека се чистят.”

Медикът е направил пълни самопризнания. Както по-рано обяви прокуратурата, срещу него са повдигнати две обвинения: за убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана и за незаконно оръжие. Пистолетът все още не е открит.

Ако бъде признат за виновен, д-р Димитров може да получи присъда от 8 години затвор.

Случаят предизвика вълна от протести в няколко града през последните дни. Хората се събраха в защита на д-р Димитров, с искане за свобода за задържания, както и промяна на закона така, че самозащитата да не се смята за убийство.

Коментари

Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Напротив приятелю,

дори да си бил в правото си (което в момента изглежда все по-съмнително), едно нещо е повече от сигурно - ти вече си убиец. Дано да спиш спокойно.

Превзетата държава против своите граждани.

Законите в България, под натиска на определени лобита (особено на адвокатите), са направени в услуга на престъпниците и в ущърб на жертвите. Спомнете си само поправката "Ванко 1", а със сигурност има много други подобни, като това, че при неизбежна самоотбрана в случай на грабеж трябва да използваме същите или подобни средства за защита, каквито носи крадецът - ако се окаже, че ние имаме пистолет, а той нож или брадва, ние нямаме право да стреляме по него. Що? Ами ако той освен да ни ограби, се опита и да ни убие? Неприкосновена ли е частната собственост в България? В България има пандемия от битова престъпност от началото на прехода до момента и все още няма правителство и Парламент, които кардинално да са решили този проблем. Слочаеност? Не мисла. И това на фона, че сме на едно от първите места в ЕС по брой полицаи на глава от населението. Показателно е, че големият полицай с много добри PR-и, но слаб като личност и политик Борисов по времето на три свои мандата също не може да реши този проблем, макар че това бе една от заявките, заради които толкова години хората му гласуваха доверие (вкл. и аз, и моето семейство в началото). Пълен провал. Само общи приказки. Само че няма как дълго време или завинаги да заблуждаваш хората, които всекидневно очакват нужните промени. И с магистралите му е пълен провал - участъкът от "Тракия" между Стара Загора и Пловдив е за пълен ремонт и преасфалтиране. А това е визитна картичка за родните и чуждите туристи и преминаващи чужди граждани. "Струма" не е изградена, "Хемус" не е изградена, "Черно море" не е изградена, "Марица" също имаше технически проблеми малко след откриването й, сега дава заявки, че ще прави магистрала между Видин и София и тунел под Петрохан под натиска на хората от онази част на страната ни. Нищо няма да направи.
 's picture

Rhapsody of fire

Ако изнесените от

Ако изнесените от прокуратурата факти са верни, впоследстив не бъдат оборени и останат окончателни, д-р Димитров няма как да не бъде осъден. Случаят Опиц в нова версия. А засега препоръчвам на протестиращите (цитирам): "Случаят предизвика вълна от протести в няколко града през последните дни. Хората се събраха в защита на д-р Димитров, с искане за свобода за задържания, както и промяна на закона така, че самозащитата да не се смята за убийство." да си вземат поука поне от този случай и занапред да не се палят току-така.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.