Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Протестите, които се случват втори ден в Пловдив заради ареста на д-р Иван Димитров, се пренесоха и в София. Макар и не така многобройни, както под тепатата.

На протеста имаше поне няколко представители на "патриотични" мотоклубове.

Медикът е задържан за 72 часа, след като застреля Георги Джевизов-Жоро Плъха. Лекарят е разследван за убийство. Близките и защитниците му твърдят, че става дума за неизбежна самоотбрана. Убитият има присъди за кражби, става ясно от медийните публикации до момента, въпреки че роднините му твърдят, че присъдите му са за побоища. Към момента основната версия за случилото се е, че д-р Димитров е чул през нощта как някой тършува в гаража (който е извън къщата), сварва Жоро Плъха, той хвърля нощ по него и го ранява. В резултат докторът стреля. Според информацията до момента - с незаконно притежаван пистолет, 4 пъти. На сутринта на 100-ина метра от дома на лекаря е намерен трупът на Джевизов. Няма обаждане в полицията от лекаря, а съпругата му твърди, че не е знаела какво се е случило и той сутринта е отишъл на работа. Официално изявление от прокуратурата към момента няма. Очаква се утре да стане ясно дали тя ще поиска постоянен арест на д-р Димитров. 

"Предателите трябва да се убиват. В. Левски" - с тази фланелка се бе явил този млад мъж. 

Протестът в подкрепа и с искане за свобода на д-р Димитров в София бе насрочен за 16 ч. пред Съдебната палата.

Множество граждани дойдоха пред сградата, за да заявят желание държавата да направи необходимото, за да защити българите и техните домове от посегателства. Мнозина от тях заявиха недоволство от неправомерното, според тях, задържане на д-р Иван Димитров в Пловдив за 72 часа с обвинение за убийство на крадец, нахлул в дома му.

Много от недоволните носеха трибагреници. Не стана ясно защо именно националният флаг е основният атрибут на протеста. Демонстрацията блокира движението на трамваите по улица "Алабин" за известно време, съобщи БНТ. 

Граждани подписваха петиция за освобождаването на д-р Димитров. 

Някои бяха с децата си. А детето - с играчка автомат. 
И това бе разпространен надпис . "Аз съм д-р Димитров". Флагът присъства.

За участие в петицията се изви и опашка. 

 

 

Коментари

Stoqn Petrov's picture
Stoqn Petrov
chrome

В БГ хората масово

В БГ хората масово протестират за нещо, от което грам не разбират или грам не са запознати. Собствено мнение.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.