Една от най-известните лондонски сгради - небостъргачът Gherkin (на англ. означава "корнишон"), е предложена за продажба, съобщи в. "Гардиън". За сградата, която наподобява бодливата краставичка, се търсят 650 млн. лири стерлинги - около 708 млн. евро.

Компанията, собственик на 40-етажният небостъргач, влезе в процедура по не състоятелност и агенциите Savills и Deloitte Real Estate са наети да продадат сградата. Офис билдингът е с разгърната застроена площ от 46 900 кв. м и е построен по проект на известния архитект Норман Фостър. Влезе в експлоатация през 2004 г.

"Корнишонът" бързо се превърна в една от най-значимите лондонски сгради, като е смятан за един от символите на лондонското Сити и често е показвана в тв програми и кинофилми. Може би най-известното му присъствие беше в "Първичен инстинкт 2", където в него се посещаваше офиса на един от главните герои.

Сградата в момента има 20 наематели, сред които е и бившият ѝ собственик - швейцарския презастраховател Swiss Re. Последно тя беше притежавана от британска инвестициолнна банка и германска компания за недвижими имоти, но те изпаднаха във финансова криза.