Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Една от най-известните лондонски сгради - небостъргачът Gherkin (на англ. означава "корнишон"), е предложена за продажба, съобщи в. "Гардиън". За сградата, която наподобява бодливата краставичка, се търсят 650 млн. лири стерлинги - около 708 млн. евро.

Компанията, собственик на 40-етажният небостъргач, влезе в процедура по не състоятелност и агенциите Savills и Deloitte Real Estate са наети да продадат сградата. Офис билдингът е с разгърната застроена площ от 46 900 кв. м и е построен по проект на известния архитект Норман Фостър. Влезе в експлоатация през 2004 г.

"Корнишонът" бързо се превърна в една от най-значимите лондонски сгради, като е смятан за един от символите на лондонското Сити и често е показвана в тв програми и кинофилми. Може би най-известното му присъствие беше в "Първичен инстинкт 2", където в него се посещаваше офиса на един от главните герои.

Сградата в момента има 20 наематели, сред които е и бившият ѝ собственик - швейцарския презастраховател Swiss Re. Последно тя беше притежавана от британска инвестициолнна банка и германска компания за недвижими имоти, но те изпаднаха във финансова криза.

Ключови думи

Коментари

Няма страшно, китайците ще го купят.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.