Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Огромната част от българите са против случващото се с ЧЕЗ. 72 на сто смятат, че държавата трябва да отмени сделката, а три четвърти, че направо трябва да изкупи дружеството.

Това са част от изводите от експресен, независим от външно финансиране, телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен сред 800 души на възраст 18 г.+ по специална панелна методика, която осигурява максимална надеждност на данните. Сондажът е проведен на 28 февруари и 1 март. Максималното стандартно оклонение е ± 3.5 при 50% дялове.

93% от анкетираните твърдят, че са чули за сделката за продажбата на ЧЕЗ на "Инерком". 72% от запознатите я определят като ненормална и неприемлива, а само 16% намират случващото се за нормално и приемливо. Останалите не могат да преценят. Общественото мнение явно еднозначно се противопоставя на случващото се, коментират от "Галъп интернъшънъл".

Мнозинство от 61% смятат, че министър Теменужка Петкова е допуснала грешка, а мнозинство от 56% намират, че премиерът Борисов е допуснал грешка. Голямата част от тези отговори са автоматични и хората закономерно търсят вината у ресорния министър. За това спомогна и бързата оставка на министър Петкова, първоначално възприета от Борисов.

Държавата трябва да се намеси и да изкупи ЧЕЗ.

Мнозинство от 72% иска държавата да отмени сделката, а 17% смятат, че държавата не трябва да се меси. Останалите се затрудняват да формират позиция. Както може и да се очаква, преобладаващото мнение по отношение на електроразпределителното предприятие клони към идеята то да е държавна собственост. Три четвърти подкрепят идеята държавата да купи ЧЕЗ, 20% са против, а останалите се колебаят.

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

това число 72 ... много

това число 72 ... много близко до 80 бе !
 's picture

geg

Досрамяло ги е

да го докарат до пълно "доказване" на дебилите. Макар да не е за вярване хранениците на Института за младежта към ЦК на ДКМС да могат да изпитват срам...
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Както бях писал по друг повод

Както бях писал по друг повод "комунизмът си бил отишъл. Може ама друг път!"
 's picture

geg

Само децата

на лейтинант Шмид си отидоха... в таз пуста чужбина

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.