Николай Бареков предостави на свързвания с него сайт bnews.bg копие от документ, според него, изваден от архивите на МВР, който разкрива информацията как са се разпределяли кокаиновите територии в България две години преди Бойко Борисов да стане главен секретар на МВР.

В написания на пишеща машина документ, който е с печати и резолюции и датира от 1999 г., полицейски агент съобщава за среща с информатор с името Пламен, на която лицето разказва за разговор с Христо Асенов-Бацата, представител на групировката ВИС-2 за Варна. В разговора, който се провел в Бургас, Бацата казал на Пламен, че "новият бос на кокаина се казвал Бойко Борисов и имал сташни (б.ред., вероятно "страшни") хора на разположение".

Рапортът продължава в стила и сюжетната линия на романите на покойния Георги Стоев:

Той бил и човекът, който заедно с Бай Миле и Поли Пантев очистили братът на Жоро Илиев (б.ред., смятаният за създател на групировката ВИС Васил Илиев), защото пречел на дрогата. 

 

После новият политик затвърди своите разкрития и пред телевизията ТВ+:

Бойко Борисов няма право да претендира за втори управленски мандат и ръководни функции в държавата. Доказателство за това са документите, с които разполагам (част от тях са предоставени и публикувани в bnews) и съм готов да предам в прокуратурата, която да направи проверка, разпространи неговите слова пресцентърът му.