Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Румен Радев се е срещнал днес с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов заради сделката с продажбата на активите на ЧЕЗ.

Това става ясно от прессъобщение на Президентството. То обаче е много лаконично и в него не се съобщава нищо от самите разговори. Само, че държавният глава е загрижен за липсата на информация и прозрачност около продажбата на дружеството, което държи близо 1/3 от територията на цялата държава. 

"Президентът Румен Радев изрази загрижеността си от липсата на достатъчно информация, както и на прозрачност в процеса на придобиване на активите на една от най-големите компании в стратегически сектор като енергетиката. На работна среща на „Дондуков“ 2, държавният глава обсъди с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов актуални въпроси в енергийния сектор, сделката за закупуване на активите на ЧЕЗ в България от компанията "Инерком България", както и отговорностите на КЕВР по Закона за енергетиката. Президентът беше категоричен, че българските институции трябва с действията си да гарантират защитата на обществения интерес и на държавата в този случай", гласи прессъобщението.

Очакванията към президента са, че тези дни ще обяви свикване на Консултативния съвет за национална сигурност заради неяснотите около сделката.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.