Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Ще поискаме среща с чешкия посланик у нас и ще връчим документи чрез него на чешкото правителство, за да разберем повече за сделката с ЧЕЗ - искаме информация, истината и дали държавата ни е ангажирана, както и една банка във финансирането й в частен интерес очевидно".

Това ще е новата акция на БСП по повод покупката на електроразпределителното дружество, което е чешка държавна собственост, от фирмата на Гинка Върбакова в България, обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова. Тя участва в кръгла маса за идейните и политически предизвикателства пред левицата.

"Интересува ни по време на посещението на чешкия премиер Андрей Бабиш у нас дали той и Борисов са разговаряли за сделката и поемал ли е нашият министър-председател ангажименти от страна на България и българското правителство", декларира още Нинова. 

Социалистите настояват още да се направи проверка дали продажбата на ЧЕЗ в България е съобразена с европейските закони и директивите, засягащи  енергетиката.

"Касае се за национална сигурност и очакваме реакцията на президента и на омбудсмана. Бойко Борисов да не се прави, че не знае за сделката с ЧЕЗ, че сега научава за нея, че тепърва ще я проверява - не сме чак толкова наивни, че да повярваме на това, че той онзи ден е разбрал за нея", каза още червената лидерка.

Нинова каза още, че темата с ЧЕЗ този път нямало да се размине просто с оставката на Теменужка Петкова като министър и замяната й с нов кадър. 

Коментари

ген. Семерджиев

най-добре с танковете да отидем до Прага и там да поискаме обяснение. На др. Нинова може да дадем самолет и да скочи с парашут, за да изненадаме чехите. Само не скачайте в БАНЯТА, там ще стоите кротко, щото чехите ще ни помислят за невъзпитани.
Ivan Samichkov's picture
Ivan Samichkov
Samichkov

Венсеремос другари!

ДСБ-илите в лицето на ЦК-иста от Миндя вече бранят общонародната социалистическа собственост (ЧЕЗ България) и заедно с бандата на Курнела ще затварят Орлов мост. Така и ДайБГ и БСП ще се хвалят колко са много и как ще унищожат омразния диктатор. Ура, венсеремос другари!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.