Две седмици след като Би Ай Телевизия смени собствеността си, водещият на най-популярното предаване и програмен директор Сашо Диков напуска. Новото ръководство не му е предложило да продължи да прави „Просто Диков“, нито е поискало от него нещо друго. Диков решил да напусне, вместо да бездейства.

Телевизията бе продадена на фирмата на Мирослав Янев "Интерактив ТВ системс България" АД, която е регистрирана специално за сделката в края на ноември. В съвета на директорите са Мирослав Янев и Албена Атанасова, както и дружеството "Интерактив ТВ системс ООД".

През миналата седмица за управител на Би Ай Ти беше назначен Веселин Иванов, който бе съветник на правосъдния министър Зинаида Златанова в кабинета „Орешарски“. Иванов бе за кратко главен редактор и на сайта „Правен свят“, след като той бе също продаден и промени редакционната си политика, за да се превърне от критик в защитник на главния прокурор Сотир Цацаров.

Първото действие на новия собственик Мирослав Янев бе да спре всички предавания. Той не е обявил подробности за плановете си пред екипа на телевизията. В изявление за медиите Янев обясни, че "рестартираме проекта BIТ, за да създадем първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория“.

Янев обяви, че ще трансформира „най-добрите предавания на BIT, за да ги направим конкурентни в дигитална среда и ще ги надградим с нови и уникални елементи“.

Засега нищо от това не се е случило.