Българите подобриха класиранията си в биатлона на олимпийските игри в Пьончан, но отново грешки в стрелбата ги лишиха от по-предни класирания. В дисциплината на 20 км Владимир Илиев се нареди 19-и с цели три пропуска на рубежа от четирите стрелби.

Красимир Анев нямаше ден и е 25-и само с една грешка с пушката. С три пропуска Димитър Герджиков е 43-ти, а Антон Синапов е 71-и с пет от 86 състезатели.

Олимпийски шампион стана Йоханес Бьо от Норвегия. Той два пъти не уцели в стрелбата, но показа страхотно каране по трасето и грабна първо злато в Пьончан. Втори е Яков Фак от Словения на 5,5 секунди след Бьо и без грешка на рубежа. Трети остана Доминик Ландертингер от Австрия на 14,2 секунди от шампиона. 

Четвърти е Себасиан Самуелсон от Швеция, а олимпийският първенец в преследването Мартен Фуркад (Франция) остана пети.

При жените на 15 км се стигна до изненада - титлата грабна Хана Йоберг от Швеция. Тя направи четири чисти стрелби. 

Сребърният медал е за Анастасия Кузмина от Словакия, останала на 24,7 сек от Йоберг. Германката Лаура Далмайер взе бронза, след като финишира на 41,2 секунди зад Йоберг.

Четири българки стартираха днес, но отново стреляха много лошо. С най-предно класиране е Даниела Кадева, която с три грешки финишира 53-тa. Стефани Попов има 5 пропуснати мишени, което й отреди 77-о място. Десислава Стоянова сгреши 7 пъти и зае 79-а позиция, а Емилия Йорданова е 82-а с шест грешки.

 87 биатлонистки участваха в състезанието.