Моята кандидатура за шеф на ДАНС бе подкрепена от премиера, от лидерите на двете партии, които стояха зад правителството. И това се видя при гласуването в парламента, заяви пред вестник „24 часа“ Делян Пеевски, цитиран от сайта OffNews.bg

Интервюто за съботния брой на изданието е озаглавено "Пеевски: Зная КОЙ? Лидерите на БСП и ДПС, премиерът Орешарски."

Делян Пеевски не изключва възможността да е депутат и в следващия парламент, ако местните структури на ДПС го номинират за листите. Евродепутатското място отказал, защото видял, че е по-важно да остане в България.

"С Цветан Василев дълги години бяхме приятели. Запознахме се през 2002 г., той беше и партньор на моето семейство в бизнеса. Закупихме вестниците "Телеграф" и "Монитор" с кредит от КТБ - в началото Василев имаше процент в нашите фирми. След това остана съдружник в бизнеса с имоти, който започнахме с купуването на ИПК "Родина", където имахме идея да построим бизнес центрове. По-късно семейството ми продаде участието си в бизнеса с недвижими имоти. Моята майка го консултираше при покупката на ТВ7.  Бареков го познавам от много години, но в момента не поддържам никакви контакти с него, казва още Пеевски."

Разривът с Василев дошъл заради разминаване в позициите им има ли нужда България от нови политически проекти.

"За себе си аз избрах да остана политик и да бъда с моята партия ДПС. Цветан смяташе, че има сили да управлява държавата, защото като много българи не одобряваше управлението през последните години на различните политически сили - леви, десни, царисти. Според Василев държавата имаше нужда от нови политически проекти, твърди депутатът."

Очаквайте подробности!