Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Ивайло Спиридонов става зам.шеф на ГД "Криминална полиция", съобщи БНР. Заповедта е на министъра в оставка Цветлин Йовчев. Официалният сайт на МВР съобщи малко по-късно за промяната. 

Неговия пост заема досегашният му заместник по охранителната дейност Младен Маринов. Новият началник на най-тежката регионална дирекция е роден през 1971 г. в Тетевен. Магистър е от ВИПОНД, завършил е и право в УНСС. Бил е на работа основно в "Охранителна полиция", а от юни 2013 г. е зам-директор на СДВР.

Покрай дебатирания нов Закон за МВР опозицията многократно протестираше, че на ръководни длъжности се назначават "на пожар" хора точно преди изборите. Красимир Ципов от ГЕРБ каза пред Клуб Z, че целта е полицията да не реагира адекватно на сигнали за изборни нарушения.

Много опозиционери, включително и бившият вътрешен министър Румен Петков (сега от АБВ), наблягаха, че хора в системата се държат като "временно изпълняващи", за да могат да бъдат преназначени преди вота на 5 октомври. Ивайло Спиридонов, също беше временно изпълняващ длъжността директор на столичната дирекция.

На новия си пост той ще отговаря за областните дирекции.