Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националисти и социалисти влязоха в сблъсък по вечна тема в днешното заседание на Столичния общински съвет - провеждането на ежегодния "Луковмарш". То е предвидено за 17 февруари.

През последните няколко години шествието е забранявано всеки път от Столичната община, но почитателите на генерал Христо Луков игнорират решението. Най-гръмки в позицията си против са БСП, като и тази година лидерът на БСП-София и член на Изпълнителното бюро Калоян Паргов заяви, че социалистите няма да допуснат градът да стане "столица на фашизма в Европа".

"Историята показва, че България и българските граждани никога не са проявявали търпимост и толерантност към подобни демонстрации на такава мракобесна идеология, каквато е „кафявата чума". Доказателство за това е и отбелязването с редица събития през 2018-а на 75-ата годишнина от онзи исторически момент, в който България спасява българските евреи от лагерите на смъртта", прочете още той от декларация на партията.

Според левицата би било огромна грешка Столичната община да допусне подобно шествие.

"Ето защо настояваме кметът на София Йорданка Фандъкова ясно да заяви позицията си по темата „Луковмарш" и да положи необходимите ефективни усилия за възпрепятстване на плановете за провеждане на парада на омразата", пише още в декларацията.

От БСП предлагат и Столичният общински съвет да приеме декларация срещу събитието.

Срещу идеята на левицата скочи Карлос Контрера от ВМРО. Те от години защитават провеждането на "Луковмарш", като лидерът на партията Красимир Каракачанов твърди, че ген. Луков не е бил лидер на фашистка организация, а евродепутатът Ангел Джамбазки пък изтъква постиженията на генерала в Първата световна война, когато "не е имало нацизъм и фашизъм".

"Току-що на сесията на Столичния общински съвет групата на БСП се изгаври с паметта на ген. Христо Луков. С една пасквилна декларация поискаха шествието в памет на българския офицер да бъде забранено. В залата на СОС заявих, че е грозно и цинично социалистите да ровят костите на един достаен български офицер. Оприличих действията им на типично болшевишки", заяви Контрера във фейсбук.

Според него твърденията на БСП са "политически внушения" и на тяхна база да се забраняват шествия е тоталитаризъм и нарушение на законите.

"Явно днешните социалисти се вливат в хора на соросоидите, които също маскарят паметта на ген. Христо Луков!", завършва той.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

ПРЕДИ ИМА НЯМА СЕДМИЦА:

Изпълнителният директор на Световния еврейски конгрес (WJC) Роберт Сингер се срещна с премиера на България Бойко Борисов и му връчи петиция, подписана от 175 000 души по света досега, в която се настоява българското правителство да наложи административна забрана за неонацисткия марш, насрочен за 13 февруари, пише EU Observer и WJC. „Казах на премиера Борисов, че по наше мнение „Луков марш“ не е просто срещу евреите, но повече от всичко пряка атака срещу българския народ и трудно извоюваната му демокрация“, казва Сингер. От своя страна Борисов зявява, че „Луков марш“ са действия на една изцяло маргинална група и няма да засегне отношенията между народите, изградени през вековете“.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

ИЗЦЯЛО МАРГИНАЛНАТА ГРУПА

иначе му е КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЬОР за да управлява трети мандат..

специален поздрав за БСП

Няма да се уморя да го поствам за приятелите от БСП: Товарищи фашисты, милости просим. Вместе власть буржуев сбросим. Фашисты и большевики – пролетарии-братья. Крепите над миром красные объятья. Пролетарии, стройтесь в единую линию Сегодня командуют Троцкий и Муссолини. Красное знамя борьбы пролетариев. Сегодня развернуто от России до Италии. Владимир Маяковский в. "Известия", 31 ноември 1922 г.

И 1000 пъти да го постнеш, все тая.

Това не са стихове на Маяковски, а тъп бъзик на някакъв белоленточник в ЖЖ, на който по-неуките кълвете. http://wiki.istmat.info/миф:маяковский_и_есенин_приветствовали_фашизм

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.