"Челси" най-вероятно скоро ще има нов треньор и неговото име е Луис Енрике, пише каталунският в. "Спорт". Според изданието бившият играч и наставник на "Барселона" вече е договорил личните си условия с лондончани.

Единственият въпрос е кога ще стане смяната на Антонио Конте с Енрике - може в близките часове и дни, а може и по-напред във времето.

Собственикът на "Челси" Роман Абрамович търси варианти за промяна, тъй като отборът му може да се окаже извън топ 4 във Висшата лига в края на сезона, което би означавало да не играе в Шампионската лига следващия сезон.

В последните си два мача "сините" допуснаха тежки поражения - 0:3 от "Борнемут" и 1:4 от "Уотфорд". Заговори се, че Конте, който не се чувства щастлив в Лондон и не се разбира с част от шефовете на клуба, вече е изгубил и доверието на играчите.

Снощи заседава управата на английския шампион и се смяташе, че италианецът ще бъде уволнен, но той запази поста си. Не е ясно докога.

От друга страна Луис Енрике е свободен, след като по собствено желание напусна "Барселона" миналото лято. "Спорт" твърди, че бившият испански национал ще получи договор за 2,5 г. Ако информацията се потвърди, той ще е поредното голямо треньорско име в елита на родината на футбола.

В случай, че по някаква причина Конте остане на "Стамфорд Бридж" до края на сезона, Луис Енрике ще поеме отбора през лятото.