Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Банкерът Цветан Василев разпространи ново писмено изявление до медиите. В него той твърди, че не се крие от правосъдието и че единствената причина да остане в чужбина е осигуряването на личната му сигурност. Той изявява готовност да се яви на разпит в прокуратурата и обявява, че ще работи "за да възтържествува справедливостта".

Публикуваме новото писмо в пълния му текст:

"Уважаеми дами и господа,

По повод многобройните спекулации за „укриването" ми в чужбина, лансирани в публичното пространство, искам да подчертая, че единствената причина за пребиваването ми извън страната е осигуряване на моята лична сигурност, която от своя страна ми позволява да се концентрирам изцяло върху възможностите за оздравяване и стабилизиране на КТБ АД.

Вярвам, че моята активна дейност в тази посока е изцяло в интерес на клиентите на КТБ АД, на служителите на банката, както и на държавата като цяло. Не бих могъл пълноценно и ефективно да работя в полза на преодоляване на кризата в КТБ АД в България, тъй като определени кръгове, желаещи да възпрепятстват моите инициативи на всяка цена, биха имали непосредствена възможност да го направят.

Категорично заявявам, че ще се явя в прокуратурата, когато бъда призован, като акцентирам, че изясняването на истината до голяма степен е и в мой личен интерес.

Искам още веднъж да изразя огромното си съжаление, че в резултат на атаката срещу мен и КТБ АД, пострадаха трима добросъвестни служители на банката, техните колеги, които ежедневно са тормозени и унижавани, а също и хилядите вложители и клиенти на банката, които нямат достъп до своите средства.

Убеден съм обаче, че тази нелепа ситуация, предизвикана от нечистоплътни лични интереси, ще намери благоприятното си решение. Имам твърдото намерение да се боря докрай за възстановяването на КТБ АД и за възтържествуването на справедливостта. Надявам се хората, които вярват в тази кауза, да направят същото.

Моите адвокати ще предприемат всички действия срещу лицата, които смятат, че могат безнаказано да петнят името ми, за да понесат предвидената в закона отговорност за извършеното от тях набедяване.

С уважение,

Цветан Василев"

Ключови думи

Коментари

Г-н Василев, Дано някой Ви прочете това, което ще напиша! Вие сте изключително богат и известен. Няма какво да губите. В България не можете да растете повече. Министър-председател няма да станете. Говорете с конкретни имена. Не се страхувайте! Ако Вие се страхувате какво остава за малките хора? Дайте пример! Смелост! Не бъдете хамстер!

Г-н Василев, в предишния коментар е казано повечето от това което и аз смятах да ви кажа. Наистина обаче смятам, че само човек като Вас може да разбута тази политическа бълвоч, която се опитва да прехвърли на Вас, натворените от тях бакии. Ако вие излезете и кажете имената, датите и сумите, ще падне тази политическа система. За това не мисля, че освен политиците, които са се хранели от ръката ви и от ръцете на всички нас, ще страда някой друг. Ако не проговорите, остава киселия привкус, че сте се част от схемата и само ни мятате прах в очите, с постановки и трогателни писма. Ако не проговорите, скоро ще се срине не политическата система, а цялата финансова система. А тогава повярвайте, тези същите политически мижитурки, ще се опитат да прехвърлят всичко на вас и тези около вас. А те, ще продължат да се възпроизвеждат и да рекетират банките и бизнеса.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.