Треньорът на "Левски" Делио Роси се пошегува на първата пресконференция на "сините" след завръщането от лагера в Малта. Италианецът бе питан за зимната селекция на клуба - на "Герена" дойдоха шестима нови футболисти.

Още в началото на годината Роси публично заяви, че "Левски" трябва да вземе нови класни попълнения, ако иска не просто да участва в първенството, а да е част от битката за титлата.

"Поисках да вземем Кристиано Роналдо, но той не пожела да дойде. Същото се отнася и за Игуаин, обаче и той не поиска. Бих искал да привлечем и Дибала... Вижте, привлякохме футболисти, които имат качества да играят в "Левски". Изборът не беше голям, тъй като сме в зимния трансферен прозорец. Според мен новите футболисти са добри. Но не бива още от първите дни да очакваме от тях да променят облика на целия отбор", заяви бившият носител на купата на Италия с "Лацио".

Той добави, че в момента разполага с 26 футболисти и някои ще бъдат преотстъпени, тъй като групата е голяма.

Делио Роси отказа да посочи конкретни цели до края на сезона. В типичния си стил италианецът обясни, че по-добре да се показва на терена, отколкото да се говори. 

"Работим върху това "Левски" да се харесва на феновете и журналистите, каза Роси. - Няма проблем да декларирам нещо, но предпочитам да работим, а това е по-трудно от говоренето. Нека нещата да вървят стъпка по стъпка. Не бива всяка година да се почва отначало. Да, "Лестър" стана шампион и беше хубава приказка, но само веднъж. Докато "Левски" е на друго ниво, "Левски" винаги трябва да печели. Без обаче да създава илюзии."

Делио Роси похвали неколцина млади футболисти, родени 2000-2001 г. Те бяха на подготовка с мъжкия отбор, но още не са готови да дебютират на най-високо ниво, по думите на специалиста.