СИМОНА РУСЕВА

Корина, съпругата на Михаел Шумахер, обяви за продан частния самолет на легендата на “Формула 1”. Това съобщи днес самата тя за в. “Билд”.

Корина иска 20 милиона евро за машината “Фалкон 2000 EX”. 

Цената звучи впечатляващо, но всъщност семейството би прибрало далеч по-голяма сума. 

На опашката на фалкона са изписани инициалите на Мишаел Шумахер с неговия почерк.

Нов фалкон от този тип струва 25 милиона евро. Металната птица на Шуми обаче има друга стойност – колекционерска. На опашката на самолета са изписани инициалите му MS и то точно с неговия почерк. Наред с това не всеки може да притежава фалкон, с който Шумахер е прелитал до пистите, където е завоювал 7 световни титли.

Самолетът е с 8 места и развива скорост от 950 километра в час..

Шуми е пилотирал любимия си фалкон между 300 и 400 часа на година, разкрива съпругата му. Дори и когато временно прекрати кариерата си (2007 – 2009 г.), той е продължавал да лети със семейството си – Корина, сина Мик и дъщерята Джина Мария. Те вече са съответно на 15 и 17 години.

Днес е 207-ият ден от тежката травма, която претърпя Михаел Шумахер. На 29 декември м. г. той падна лошо при каране на ски във Френските Алпи и изпадна в кома. След близо 6-месечно лечение в университетската болница в Гренобъл настъпиха продължителни периоди на излизане от комата. Лекуващият екип реши, че е време за рехабилитация. На 16 юни т. г. пациентът беше преместен за рехабилитация в Лозана, където се намира и в момента.

Съпругата Корина каза наскоро, че оздравителният процес върви добре, но ще мине още много време, докато настъпи желаният резултат.

Дотогава решенията в семейството може да взима единствено тя.

Корина е наясно, че дори Михаел да се върне към нормален живот, пилотският му лиценз едва ли ще бъде подновен. И вместо фалконът да е на земята, по-добре би било отново да пори небесата. А и да носи радост на други хора.