Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бизнесимперията на банкера Цветан Василев започна да се разпада, след като създаденият през 1992 г. и притежаван от него инвестиционен посредник "Фина-С" обяви, че прекратява дейността си. В съобщение, публикувано на сайта на финансовата компания на 21 юли пише, че на 18.07.2014 г. общото събрание на акционерите на ИП „ФИНА-С“ АД е взело решение за отказ от издадения лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник и е приело план за уреждане на отношенията с клиентите си.

Преди ден стана ясно, че осем служители на посредника са изпратили писмо до главния прокурор, в което твърдят, че на тяхно име, както и на името на други служители от фирмите на Цветан Василев, банкерът е раздавал кредити на свои кухи фирми. 

Според писмото Цветан Василев е наредил отпускането на кредити за 3,5 милиарда лева на свои фирми, които формално са се водили собственост на служители в КТБ и финансовата къща "Фина-С".

Клиентите на "Фина-С" ще получат писмено известие за прекратяване на отношенията с тях, като ще имат възможност да прехвърлят своите акции на лични сметки в Централния депозитар или при друг инвестиционен посредник. Парите ще им бъдат прехвърлени в избрани от тях банки или служебно в обща сметка, ако не вземат решение в 30-дневен срок.

След приключване на отношенията си с клиентите посредникът ще представи необходимите документи в Комисията по финансов надзор за да поиска отписване от регистъра на инвестиционните посредници, като след това ще смени предмета си на дейност.

От последния финансов отчет на посредника се вижда, че през 2103 г. дружеството е реазилирало приходи от 970 хил. лв., главно от валутни операции. За м.г. то е на загуба с 47 хил. лева.

Ключови думи

Коментари

Христов

Щом до 2103 година е на печалба не го мислете :D П.С. Оправете си грешката

e.petrov

Благодаря за корекцията. Емил Петров

Славчев

Едва ли имат клиенти, с които да уреждат отношения. Ясно е че и там всички са свързани с мустака.

От последния финансов отчет на посредника се вижда, че през 2013 г. дружеството е реазилирало приходи от 970 хил. лв., главно от валутни операции. За м.г. то е на загуба с 47 хил. лева. За 2013г. ПРИХОДИ 970 ХИЛ.лв (така написано са милиони),а за миналата година е на загуба 47 ХИЛ. лева. В момента сме 2014г. КАК СТАВА ТАКА?

И забравям ...

скоро разбрах от приятел, който е дълго време в бюрото по труда, изкарва курсове по програми, за които му се плаща9някакви минимални пари) и познайте в коя банка са карани безработните да си получават парите по сметка, без да са попитани дори, насила натикани там: КТБ .... И познайте сега какво се случва със същите тези безработни, стоят без пари, няма кой да им ги изплати..., а тръгнали да изплащат парите над 100 хил. евра, боклуци...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.