Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Събеседването на Слави Трифонов с "българите, изявили желание да участват в постигането на реална промяна в политическия живот у нас" стартира с първите кандидати. Предварителните очаквания за поява на нещо качествено ново в обществения ни живот обаче се оказаха силно завишени, а разговорите вървяха доста вяло. Голяма част от събеседванията протичаха по-скоро като интервюта в "Шоуто на Слави" - гостът разказва за себе си и споделя свои възгледи и впечатления. Повече от казаното обаче бяха констатации за тежката ситуация в България, а конкретните идеи за промяна бяха доста малко. 

"Бях един от учредителите на ГЕРБ във Видин. В първия миг, когато се усети власт, се оказа, че хората, които искат да работя и гледат професионално, не са желани. Когато мислиш, когато имаш позиция, не си добре дошъл".

Това каза Мариета Георгиева, директор на училище във Видин. Тя допълни, че в момента е общински съветник от гражданско обединение. Но нейните колеги също я разочаровали.

"Когато се оказаха в управляващата коалиция, те се превърнаха в машини за гласуване", каза Георгиева.

Освен от самия Трифонов участниците бяха препитвани от Иван Нинов, генерален мениджър в университет в Доха, Катар, Атанас Раденски, професор по компютърни науки в САЩ и от биолога Йордан Бъчваров, който също живее от 20 години в Америка.

Програмистът Неда Калчева разказа, че е работила за Европейската комисия, CNN, английското правителство и т.н. Според нея страната ще се оправи "когато създадем условия за невъзможност да се краде и да има корупция". Тя посочи един от добрите варианти за това - създаването на електронно правителство.

47-годишният Петър Анастасов е живял в Америка, но се върнал в България, защото "сутрин като стана, ме боли сърцето". В Далас той имал къща с басейн. Според него "здравеопазването трябва да се промени из основи". А това може да стане чрез "освобождаване на пазара на медицинската услуга". Според Анастасов не може да има една здравна каса, тя да е държавна и да се контролира от държавен орган. Трябвало да има няколко здравни каси, но те да не са изцяло частни, както е в Америка, защото се злоупотребява. В тези каси трябва да има 10-15% държавно участие. Или пък да са държавни, но с частно участие, разви идеите си кандидатът.

Иван Шишков, който е мениджър за Източна Европа на голяма английска компания за логистика смята, че най-големият проблем в момента е липсата на хора и кадри. Правителството трябвало да обръща внимание на инвеститорите, а не да им създава спънки.

Според юриста Живко Седларски, който е живял във Франция, данъчните понякога се ползват като политическа бухалка. Негови клиенти често се отказвали да стигат до край на съдебния процес, защото това отнемало много време.

Според Янко Янков, който е на 28 години и специализира медицина, здравеопазването у нас не е достъпно за всеки.

"Не може влизането в ЕС да е цел. Сега говорим как България ще бъде мост към Русия. Хората строят  мост, за да минат от единия бряг на другия. Какво искаме от Русия, какво искаме от Турция, някой да е формулирал, някой да е чул?"

Тези въпроси зададе бившият военен разузнавач Попов. Той заяви, че българската армия е в окаяно състояние и според него трябва да сключим договор с американците и у нас да има американски бази. Бившият летец и настоящ собственик на фирма за недвижими имоти Ценов пък заяви, че самочувствието на българите е смачкано, защото се разгражда една система, но не е ясно каква система се гради.

"Просперитет ще има, когато новините започнат с това, че митничарите са започнали стачни действия. Значи акцизите са в хазната."

Това заяви Светлин Стоянов, капитан от НСО. Според него всички служби, ДАНС и дори баретите са хранилка на политическите партии.

36-годишният Бранимир Бранков се обяви за създаване на орган извън съдебната система, който да гледа вече приключилите дела. Председателят на този орган, според него, трябва да се назначава от президента и да се отчита пред парламента. Бранков е от Монтана, бивш служител на МВР, а сега пчелар.

Събеседването продължава утре.

 

 

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

СЛАВИ,

ма тоз филм - "успели хора от Лондон" да дойдат да ни управляват го гледахме.. ВЪЛЧЕВИЯ.. Юпито от лондонското сити. Забрави ли го? Врътката с дълга, и ролята на ВТБ в КТБ-то. Та за Велчевата врътка с дълга още са спори - държавата ли спИчели, или само той и мадридския комарджия спечелиха.. Или Никито Василевия - и той оттам, с влакчетата "Сименс". |Или Дянковия - дето слава богу, че не го допуснаха и "сребърният фонд" да са юрне да "управлява". Та само самодейци ша гледкаш да омаскаряват ролята на Калоянчев от "Големанов".. Ша та питат само - "Така кат ме гледкаш. Ставам ли за министърин?"
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

И още нещо да попитам:

Защо до теб не е Валерия Петрова? Та тя беше независим кандидат не само с твоя подкрепа. Ти я и издигна през 2009-та година. И тя завършила и работила в чужбина. При това с опит в нашенските избори.

...

Интересни тези имат кандидатите. Смятам, че в крайна сметка г-н Трифонов ще подбере точния екип, който ще предложи на обществото. Пък то, ако иска да гласува за промяна, ако иска - да гласува за още от същото. Вярно е и това, че вече имаме опит с българи, които са живели и работили навън и какви ги натвориха тук. Това също следва да се взима под внимание. Така или иначе, за мен на този етап най-добрите алтернативи на статуквото на криминалния преход са ПП БСДД и ПП "Да, България!".

Хора от народа, сбрани от "човек от народа",

плямпат нелепи щуротии пред народа. А Слави е толкова тъп, че си въобразява, че след като получи безплатно Борисовите 1 милион гласоподавателя за референдума, някой ще му ги даде и на редовни избори. Слави, виж съдбата на Никибарекуф, тя те чака и тебе.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.