Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс разказа, че баща му страда от болестта на Алцхаймер и че той също се страхува, че може да се разболее, съобщава "Дейли телеграф".

92-годишният родител на милиардера е в напреднал стадий на дегенеративното заболяване. Самият Бил Гейтс е създал фонд, който да търси лечение за болестта.

62-годишният бизнесмен е дал 100 млн. долара за изследвания за лечение на алцхаймер, след като баща му бил диагностициран. Той признава, че се притеснява докога собственият му мозък ще остане незасегнат.

"Все повече хора се разболяват от болестта, тя е трагедия", казва Бил Гейтс пред NBC. Той обяснява, че вярва, че ако се намерят правилните ресурси, болестта може да бъде лечима.

Бил Гейтс отбелязва, че се страхува от болестта и добавя: "Искам мозъкът ми да се съхрани колкото е възможно по-дълго."

"Работата ми от гледна точка на интелектуално стимулиране, научаване на нови неща, срещи със супер умни хора е почти идеална за упражняването на мозъка", отчита милиардерът.

Признанията Бил Гейтс направи пред водещата на NBC Мария Шрайвър, бившата жена на Арнолд Шварценегер. Нейният баща Сарджън Шрайвър е починал от алцхаймер. 

"Ти имаше баща и аз имам баща, засегнати от болестта", отбеляза той.

Бил Гейтс разказа, че едно от нещата, над които се работи, е кога всъщност започва болестта? Кога трябва да започнеш да лекуваш някого, за да избегне той въобще да се разболее от алцхаймер?

Като млад Бил Гейтс е имал доста обтегнати отношения с Бил Гейтс-старши, но по-късно започва да го приема като пример и се доверява и разчита на баща си.

Коментари

Ако някой още се чуди защо

американските милиардери дават пари за медицинска "благотворителност" - еми - за да може, ако уцелят, да живеят по-дълго. Искат да са като Енох, Малелеил и Матусал, да живеят до 1000 години. И да си арчат награбеното.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Алцхаймер май те е поразил

Алцхаймер май те е поразил вече !?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.