Днес, 31 януари, изтича валидността на годишните винетки за 2017 г. Стикери се продават в над 3000 разпространителски пункта, от които 372 работят денонощно - големите бензиностанции, офисите на "Български пощи", областните пътни управления и граничните контролни пропускателни пунктове.

В търговската мрежа има около 3.2 млн. винетки от различните видове и категории превозни средства. През 2018 г. - за трета поредна година, цените на всички винетки за леки автомобили са непроменени. Годишната е 97 лева, месечната 30 лева, а седмичната - 15 лева.

За първи път има и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лева. Тя ще позволи на хората, които карат автомобилите си предимно през лятото или по време на по-дълъг отпуск, или пък не живеят постоянно в страната, да използват по-краткосрочен стикер.

За първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването й, т. е., ако шофьор си купи стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за националния празник и трите почивни дни, то той ще важи до 2 март 2019 г., обясняват нагледно от Агенция "Пътища".

Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази. Пълният списък на пунктовете за продажба на винетки е публикуван на интернет страницата на АПИ.