Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бил Гейтс финансира генетични изследвания за това как да бъде създадена перфектната крава, която ще произвежда повече мляко и ще бъде в състояние да издържа на температурни промени повече от сегашния тип.

Създателят на Microsoft е инвестирал 40 млн. долара в Глобалния алианс за ветеринарномедицински препарати (GALVmed), организация с нестопанска цел, базирана в Единбург, Шотландия, която провежда изследвания в областта на ваксинирането и генетиката на добитъка.

Гейтс иска да помогне за създаването на съвършената крава, която ще произведе толкова мляко, колкото европейската крава, и ще може да издържи на топлина като африканска крава, според вестник "Таймс". 

"Ефектът от всеки долар, който харчим за тази цел, е изключително висок. Може да имате крава, която е четири пъти по-продуктивна със същата способност за оцеляване", посочва.

Въпреки че не е ясно как точно ще бъдат създадени тези крави, Гейтс вече предложи създаването на крави чрез изкуствено осеменяване.

Дарението, направено  чрез благотворителната му фондация "Бил и Мелинда Гейтс", е част от по-голяма инвестиция, която включва и субсидия от британския Департамент за международно развитие.

Пред BBC Гейтс заяви, че е развълнуван преди предстоящото си посещение в Единбург. "Виждам как ръководството на Обединеното кралство в областта на научните изследвания и иновациите не само облагодетелства Великобритания, но и се стреми да подобри живота на най-бедните райони в света".

Въпреки че специалисти по климатичните промени предупреждават, че кравите и производството на млечни продукти могат да доведат до по-нататъшно влошаване на състоянието на околната среда, Гейтс казва, че те могат да помогнат за намаляване на глобалната бедност и глад:

"Въпреки че мнозина се питат как светът може да посрещне апетита си за животински продукти без да унищожи околната среда, факт е, че много бедни хора разчитат на едър рогат добитък - както за храненето, така и за доходите си".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.