Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън обвини Русия, че шпионира стратегически инфраструктури на страната му за целите на евентуални планове за предизвикване на хаос във Великобритания, предаде Франс прес.

В интервю за британския в. "Дейли телеграф" Уилямсън твърди, че Русия е извършила проучвания на мрежите за доставка на електричество, свързващи Великобритания и Европа.

Това навеждало на мисълта, че Москва се опитвала да разбере как може да предизвика паника или да атакува страната, смята министърът. Той твърди, че Русия обмисляла как може да причини възможно най-голяма вреда на Великобритания, разрушавайки нейната икономика, нейните инфраструктури, предизвиквайки хиляди и хиляди смърти и намирайки елемент, който да провокира тотален хаос в страната.

"Защо те продължават да снимат или да наблюдават електрическите централи? Защо те наблюдават интерконекторите, които докарват ток в нашата страна?, пита Уилямсън.

"Те наблюдават тези обекти, защото мислят, че това са начини, по които да атакуват Великобритания", допълва той.
Лондон на няколко пъти вече разкритикува предполагаемата руска намеса.

Британският премиер Тереза Мей спомена през ноември за враждебни действия от страна на Русия. Кийрън Мартин, шефът на Националния център за киберсигурност, пък каза, че руската намеса се е изразила през миналата година в атаки срещу британски медии, телекомуникациите и сектора на енергетиката.

Отговорът на Москва не закъсня.

Руското министерство на отбраната нарече изказване на британския отбранителен министър Гавин Уилямсън, че Русия разработва планове за унищожаване на ключова британска инфраструктура, опит за привличане на вниманието и печелене на политически точки, предаде ТАСС, съобщава БТА.

"В борбата си за парични знаци за военния бюджет шефът на британското отбранително ведомство изглежда е изгубил представа за границите на разумното. Фобиите на министъра, че Русия снима електроцентрали или изучава на маршрутите на британските газопроводи са достойни за детски комикси или за сериала "Летящият цирк на Монти Пайтън", заяви говорителят на руското министерство ген.-майор Игор Конашенков.

Според него всяка информация за местоположението на британските електроцентрали и тръбопроводи е точно толкова "секретна", колкото и снимките и местонахождението на Уестминстърското абатство или Биг Бен например.

Британският министър на отбраната е чел твърде много фантастика, за да твърди, че Русия се готви да унищожава инфраструктура на кралството, каза председателят на комитета за отбрана и сигурност в Съвета на федерация (горната камара на руския парламент) Франц Клинцевич.

"Пълни фантазии. Казвайки подобно нещо, министър Уилямсън изглежда е бил под впечатлението на романа на Хърбърт Уелс "Война на световете", който току-що е прочел и в който се описва марсианско нашествие в Англия. Правилно твърдят, че такива книги човек трябва да е прочел в детството си", каза Клинцевич.

Коментари

Е, и?

Враговете се следят отблизо. Великобритания също шпионира руската инфраструктура, а Щатите дори бяха хванати в подслушване на европейските държавни глави. И даже не се извиниха за това. Извинявайте, че не мога да произведа праведен гняв, че някой шпионира шпионите.
 's picture

smarf

Империята на злото

За сега само наблюдава. А нас са ни гушнали под юргана. Резултатът е 90% идиоти.

Първо, емигрирай докато не са

Първо, емигрирай докато не са те спрели. Второ, ако Русия победи на изборите в САЩ и на референдума във Великобритания, спечели изборите в Австрия, Унгария, Полша, Чехия, Словакия и Румъния, какъв шанс имаш ти?

Предайте му от мене: Защо

Предайте му от мене: Защо Русия да атакува съюзниците си? Британия излиза от ЕС и нагледно доказва какво представлява брюкселската клика, Путин луд ли е да спре представлението ? Ама британецът всъщност играе за брюкселските зелки.
Ка Путин's picture
Ка Путин
КаПутин

Русия има само два съюзника -

Русия има само два съюзника - КНДР и Сирия. Бидейки технологично изостанала и икономически немощна обаче, тя не може и тях да защити. Та… и те скоро няма да й останат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.