Рано е още! Така премиерът в оставка Пламен Орешарски отговори на въпроса дали ще каже сега след оставката на кабинета КОЙ предложи Пеевски за шеф на ДАНС.

В заключително слово пред парламента Орешарски посочи, че кабинетът е работел в "най-сложната политическа среда в новата ни история".

Въпреки това били изпълнени голяма част от ангажиментите в управленската програма.

"Ръководихме се от интересите на хората, въпреки съпротивата", посочи Орешарски и отчете подобряване на всички бизнес индикатори.

По думите му обаче заради липсата на подкрепа от партньора ДПС не достигнало време и политическо съгласие за реформиране на секторите здравеопазване, образование, административни услуги.

Именно подкрепата предопределила оставката, присъедини се Орешарски към мнението на народните избраници от БСП, че движението, както и опозицията са довели до оставка на успешното иначе правителство. Все пак, Орешарски благодари на тези, които са го подкрепяли.

В заключение Орешарски посочи, че нито той, нито колегите му са били "вгледани" в постовете си и затова бавели подаването на оставката. Просто изпълнявали поетия в предизентството ангажимент за спазване на датата на предсрочния вот - 5 октомври.